Chiftelute in sos de branza

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2017 | 5563 vizualizari

 

Unul dintre cele mai bune sosuri de branza mancate vreodata !!!! Reteta am preluat-o de la Bya Ralu care la randul ei a preluat-o de la Merisor :) ... Clar este ca merita incercat ! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pentru carnati
  • 250 gr branza tartinabila
  • 50 gr parmezan ras
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei kapia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de branza:

Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie. 

Incepem apoi prepararea sosului de branza:

Ardeiul il spalam, il taiem in doua pe lung, indepartam cotorul, nervurile si semintele si il taiem cuburi mici.

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. 

Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam cateva linguri cu apa si lasam la calit la foc potrivit, pana ce apa s-a evaporat. 

Adaugam apoi branza, smantana si la final, parmezanul amestecand usor. Lasam 2-3 minute la foc mic.

Adaugam chiftelutele in sosul de branza si amestecam, lasand totul la foc mic pentru 1-2 minute. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald presarat cu ptrunjel proaspat tocat. 

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Bya a folosit 1 cutie de branza pufoasa cu verdeturi Delaco.

2

Daca nu gasiti carne tocata de carnati, e de ajuns sa cumparati carnati gata preparati, indepartati pielita si din compozitie formati chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj in vas roman