Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de - Andreea - in Prajituri, 7 Aug 2017 | 9049 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Ina ...O prajitura ce se face repede si se mananca la fel de  repede :) ...Multumesc Ina >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri cu zahar
  • 14 linguri cu fulgi de cocos
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 compot de ananas
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Incepem prin prepararea blatului.

Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.

Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima.

La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland usor pe intreaga suprafata .

Punem tava in cuptorul incins in prealabil, la 170 grade C, pana ce blatul devine usor auriu.

Cand blatul este gata, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si il lasam sa se racoreasca inapoi in tava.

Intre timp preparam crema : 

Ananasul il scoatem din cutie si il taiem cuburi mici.

Zeama de la compot o amestecam cu zaharul vanilat si o adaugam la cuburile de ananas.

Separat, mixam frisca lichida pana ce se intareste bine. Adaugam la frisca ananasul putin cate putin, amestecand usor. 

Intindem crema obtinuta peste blat si decoram intreaga suprafata cu fulgi de cocos. 

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. 

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

Ina a folosit la crema si un plic de gelatina, insa eu cum nu suport gelatina, am evitat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe