Desert prajitura cu banane si crema de branza

de - Andreea - in Prajituri, 18 Iul 2017 | 4268 vizualizari

 

Aceasta prajitura mi-a adus aminte la gust cu Banana Bread. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate. Noua ne-a placut tare mult si sper sa va placa si voua! 

 

INGREDIENTE

Pentru prajitura :

  • 125 gr unt
  • 185 gr zahar
  • 2 oua
  • 155 gr faina tip '00'
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cu lapte
  • 180 gr banane
  • 90 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 125 gr branza tip Philadelphia
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr alune ( pentru decor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si crema de branza:

Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. 

Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu laptele.

Adaugam in compozitie bananele (facute pasta cu ajutorul unei furculite) si ciocolata maruntita.

Ungem o tava cu unt si punem compozitia in tava. 

Punem prajitura la copt, pentru 40 minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Intre timp, pregatim crema de branza. 

Intr-un bol, punem branza, zaharul pudra si smantana si amestecam bine. Dam crema la frigider pana in momentul folosirii. 

Cand prajitura este coapta ( faceti testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam tava pentru alte 10 minute.

Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, punem pe intreaga suprafata crema de branza si decoram cu alune. 

Noua prajitura ni s-a parut si mai buna consumata a doua zi. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulcineea