Desert gogosi olandeze (Oliebollen)

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Aug 2017 | 4267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip '00'
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 60 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 mere mici
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi olandeze (Oliebollen):

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam.

Topim untul la foc mic, adaugam laptele si lasam in continuare la foc mic, pana ce laptele s-a incalzit ( NU trebuie sa fie fierbinte). Adaugam drojdia uscata in lapte si amestecam.

Turnam amestecul de lapte in bolul cu faina, amestecam bine, adaugand apoi apa minerala si la final, ouale.

Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici si le adaugam in aluat, amestecand bine.

Acoperim bolul si lasam sa creasca ( pana isi va dubla volumul).

Cand aluatul a crescut, luam cu o lingura din compozitie si prajim in ulei bine incins, la foc potrivit. 

Le scoatem pe un servet de hartie si presaram cu zahar pudra.

POFTA BUNA !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi olandeze (Oliebollen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca dulce fara aluat