Aperitiv omleta cu legume si ton

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2017 | 3649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mica
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ceapa
  • 1 cutie mix porumb si fasole rosie
  • 160 gr ton
  • 8 oua
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu legume si ton:

Legumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime.

Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la calit la foc potrivit, amestecand mereu. 

Cand legumele sunt gata, inchidem focul si dam tigaia deoparte.

Intr-un bol, punem porumbul cu fasole rosie si tonul maruntit (eu am folosit ton la cutie, in ulei de masline).

In acelasi bol, adaugam legumele calite si amestecam totul.

Separat batem spuma ouale cu un varf de sare.

Adaugam si ouale in bolul cu legume si amestecam. Potrivim de sare si piper.

Ungem cu ulei  o tava dreptunghiulara si turnam compozitia de oua si legume.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 30 minute.

Dupa plac, se poate presara parmezan ras.

Cand omleta este coapta, o lasam cinci minute in tava, dupa care o taiem dupa plac si servim cu o salata de rosii.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu legume si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de vinete