publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciocanele cu lamie in Dry Cooker
Am spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua zi. Apoi le-am scos, le-am asezat in tigaia Dry Cooker. Baitul l-am strecurat si l-am pus peste pulpe...
Racituri (cotoroage in grai Banatean)
Curatam bine picioarele si ciolanul. Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm. Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe si sarea si am lasat...
Sarmale cu carne de porc si pasat
Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul...
Varza cu afumatura si cartofi copti
Varza se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt. Orezul se spala in mai multe ape apoi se lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici. Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine...
Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici....
Chiftele in sos de bulion
Carnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua. Amestecam bine totul si lasam la...
Mincare de cartofi cu carne de porc
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant. Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si...
Rulada din pulpa de porc cu carnat de casa si friptura
1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie de aluminiu. Am uns-o si am inchis-o in partea de sus, sa o putem desface usor inainte de a o scoate...
Rulada din carne tocata de porc cu ardei gras
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung. Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale,...
Mincare de cartofi cu cirnati de casa si de curcan
Cartofii se curata se spala si se taie in patru sau sase depinde de marime cartofilor Ceapa si ardeiul se curata se spala se toaca apoi se pune in cratita la calit cu uleiul si 100 ml apa ,dupa ce sa calit bine se adauga pasta de ardei si cartofii bine scursi ii lasam 10 min....
Pilaf cu pulpa de porc dezosata
Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l) impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna...
Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus
Pentru cus-cus Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca...
Cotlet de porc la tava
De cu seara am preparat din: usturoiul zrobit, mustar, sare, piper si vin un sos. Am amestecat bine si cu o pensula am uns fiecare felie pe ambele parti, apoi le-am asezat intr-un castron, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Intr-o tava am asezat...
Cartofi la cuptor cu pulpe de pui
Spalam bine pulpele si le curatam apoi le punem la fiert cu zarzavat pentru supa, lasam sa fiarba cam pe jumatate. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in patru sau sase depinde de marime. Apoi ceapa o curatam, o spalam si tocam cit putem de marunt , usturoiul curatat si dat prin...
Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur
Se portioneaza carnea si se spala bine, apoi se tamponeaza cu un prosop absorbant, pentru surplusul de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca, apoi intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua si carnea, mai lasam putin carnea impreuna...
Friptura de porc pulpa si scarita cu bere
Carnea se spala si se portioneaza,apoi o asezam in tava, condimentam si saram apoi punem usturoiul uleiul si berea. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem tava in cuptotul incins la 200 grade , din cind in cind scoatem tava si intoarcem carnea apoi cind carnea este aproape...
Ardei umpluti cu carne de curcan si carne de porc
Se curata ardeii de cotoare si se spala, ceapa se curata, se toaca si se pune la calit cu uleiul. Intr-un castron punem carnea si orezul pe care le-am soalat bine din timp. Adaugam : sarea, boiaua, vegeta,cimbrul,mararul tocat si ceapa calita apoi amestecam...
Cartofi noi cu pui de casa la cuptor
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert in 3 l apa. Dupa ce da in clocot se spumeaza apoi se adauga zarzavatul, ceapa si ardeiul curatate si spalate. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba, dar nu in totalitate. Cartofii ii curatam, ii spalam si apoi ii taiem in patru sau...
Gulas de porc
Se curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam carnea si o prajim 10 min. Se scoate carnea pe un platou si in...
Ardei umpluti cu carne de porc
Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa . Orezul se spala bine, se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine . Intr-un castron se pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si...
Tocanita de legume cu piept de pui
Se curata ceapa, ceapa verde, usturoiul si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui il spalam si-l portionam in bucatele mai mici (ca pentru gulas). Punem intr-o cratita ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna cu uleiul la calit, adaugam boiaua, apoi pieptul de pui si lasam 10...
Muschiulet de porc umplut cu sunca de casa si legume
Se spala muschiuletul si se tamponeaza cu un prosop absorbant de surplusul de apa, apoi se taie pe lungime (nu pana jos). Se bate bine apoi se condimenteaza. Se taie sunca feliute,morcovul si ardeiul se curata, se spala si se taie fasii. Muschiuletul se unge cu o pensula de silicon cu putin...
Snitel de porc natur
Se portioneaza carnea in 10 bucati, apoi se bate bine, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi bucatile de carne se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins. Se prajesc bine pe ambele parti, apoi le asezam intr-o cratita, punem apoi 2-3 polonice...
Muschiulet de porc la tigaie
Muschiuletul se portioneaza, apoi se bate bine. Potrivim de sare si piper, se pune uleiul, se aseaza bucatile de muschiulet, se acopera si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Cand este bine rumenit asezam pe platou alaturi de garnitura dorita. Eu am folosit amestec mexican de legume....
Piept de pui prajit
Se spala carnea, se tamponeaza cu un prosop absorbant de surplusul de apa. Se portioneaza in patru bucati, apoi le batem . Intr-un castronel amestecam :sarea,piperul,uleiul,vegeta si sucul de lamaie apoi cu o pensula de silicon ungem frumusel bucatile de carne apoi le lasam 20...
Pilaf cu ciocanele de pui
Se curata zarzavatul, se spala si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita (eu am folosit una de 4 l)se adauga si uleiul lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ciocanelele bine spalate le lasam sa se joace un picut cu legumele apoi adaugam apa fierbinte. Potrivim de sare si piper apoi...
Pui la punga
Prima data am pregatit baitul pentru pui, am curatat usturoiul ,apoi l-am zdrobit cu presa de usturoi intr-un castronel l-am pus. Am adaugat sucul de la cele 2 portocale, boiaua,sarea,piperul,vegeta si uleiul, le-am amestecat bine ,apoi cu o pensula de silicon am imbalsamat puiul si pe...
Cartofi acordeon cu sunca si spanac
Prima data curatam cartofii, spalam bine ii crestam apoi taiem sunculita feliute si introducem intre crestaturile cartofilor ,asezam astfel cartofii intr-o tava codimentam carTofii cu putina boia, piper,sare si vegeta. Punem pe fiecare cartof putin ulei si punem 300 ml apa. Acoperim...
Pulpe de pui la cuptor
Am curatat bine pulpele si le-am spalat, le-am pus intr-o oala impreuna cu zarzavatul curatat si spalat. Am lasat sa dea citeva clocote, apoi am scos pulpele si le-am asezat intr-o tava, am potrivit de sare, piper si vegeta, apoi am presarat pe fiecare pulpa putina boia si ulei. Am introdus tava...
Aripioare de pui la cuptor cu suc de portocala
Prima data am curatat aripioarele, le-am spalat bine apoi le-am pus intr-un castron peste care am pus sucul de portocala ,am sarat, condimentat, si le-am pus la rece pentru 30 min.,apoi le-am asezat in tava. Am tocat usturoiul, am pus putina boia,uleiul si apa am acoperit cu o folie si...