Mincare de cartofi cu carne de porc

de babi5 in Porc, 20 Noi 2014 | 4342 vizualizari

 

Am ales varianta cea mai simpla si mai putin " costisitoare" zic caci carnea nu este deloc ieftina , stiti cum se spune: cea mai buna leguma este carnea de porc....Este un fel de mincare 2 in 1 si tare , tare buna, o recomand cu mare drag in caz ca nu va dor genunchii de cartofi hi..hi

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa porc fara os
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar mare rosu
  • 2,5 kg cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite delicat
  • 1,5 supa de oase sau legume
  • 1 virf lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • frunze telina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincare de cartofi cu carne de porc:

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se  portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant.

Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si uleiul cu 100 ml  apa la calit,cind ceapa primeste o  culoare aurie se adauga boiaua si carnea si lasam 10 minute impreuna cu ceapa  apoi adaugam supa de oase sau legume (ce aveti la indemina) adaugam foaia de  dafin sare, piperul si delicatul, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic  20 minute dupa care adaugam cartofi si lasam sa fiarba inca 20 minute.

Inainte de a lua de pe foc mai potrivim de sare daca este cazul si asezonam cu funze de telina.Mincarica este gata pentru a putea fi servita.Pofta sa aveti si de preparat si de mincat v-o  recomand cu drag fiindca este foarte gustoasa si  satioasa.

Sa va fie de bine!

TIPS-URI

1

Linga este bine venita muratura de orice fel

2

Salatele proaspete sunt si mai bine venite

3

Cine doreste poate adauga si un picut de smintina la servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu bacon