Briose cu afine si struguri

de Valclaudia in Prajituri, 10 Aug 2013 | 5366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 ciorchine strugure alb
  • 100 gr.afine
  • 5 biscuiti cu tarate din comert
  • bomboane de ciocolata

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si struguri:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare.

In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat ,nuca de cocos si laptele rece, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.

Turnam in formele de briosele cate o lingura din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de fructele proaspete!), apoi adaugam in fiecare forma cate 2-3 boabe de strugure si cateva afine.

Dam tava cu briose la cuptor (preincalzit; la temperatura moderata, 170-180 grade) pana trec testul cu scobitoarea.

Le scoatem din cuptor, asezam cate o bombonica de ciocolata drept mot, le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose