Bun ,sanatos si gustos . Se prepara usor si este un felul doi super bun. Ardeii umpluti se prepara de obicei cu sos de bulion si legume linga eu am ales varianta mai simpla am adaugat numai bulion de casa la final si i-am lasat un picut mai zemosi pentru batrini .
Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa .
Orezul se spala bine, se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine .
Intr-un castron se pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si tocat ,piperul,vegeta,boiaua,,cimbrul ,ouale, se potriveste de sare apoi se amesteca totul bine ,
Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam intr-o cratita ,punem crengutele de leustean, foaia de dafin completam cu apa calda pina la nivelul ardeilor, acoperim si introducem cratita in cuptorul incins la180 grade pentru 35 min.
Scoatem, completam cu bulion (sau sos care aleg varianta cu sos ) si mai lasam sa fiarba 10 min.
Se servesc calzi cu iaurt deasupra (sau smintina ).Pofta buna! sa va fie de folos
1
Se poate servi cu iaurt sau smintina deasupra
2
De obicei la ardeii umpluti se foloseste un sos de bulion si legume
3
Eu am ales varianta simpla doar cu bulion linga,fara smintina si fara iaurt
4
Cine doreste poate servi si ardei iute proaspat sau murat .