Varza cu afumatura si cartofi copti

de babi5 in Porc, 6 Dec 2014 | 3155 vizualizari

 

Este o mincare care imi place tare mult si mereu imi aduc aminte de anii copilariei. Mama o facea cu oasele afumate de la cotlet( oase garf actualmente) un fel de mincare bun si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza murata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mai mari
  • 50 ml ulei
  • 6 cartofi potriviti ca marime
  • 800 gr costita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 virf lingurita cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si cartofi copti:

Varza  se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala in mai multe  ape apoi se  lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.

Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine sticloasa apoi se adauga varza, se lasa 10 minute la calit cu ceapa apoi se adaga apa fierbinte cit sa depaseasca cu doua degete deasupra verzei , se adauga frunza de dafin, se potriveste de sare si piper acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

Intre timp punem costita la prajit  iar cartofii ii  invelim in folie de aluminiu pe fiecare in parte si ii introducem in cuptorul incins la  190 grade.pentru 35-40 minute.

Costita o intoarcem bine sa se rumeneasca uniform apoi o punem peste varza si lasam  sa fiarba in continuare .Cind varza este  aproape gata punem orezul , cimbrul  si lasam sa mai fiarba 15 minute apoi asezonam cu marar verde.

Linga varza punem cite un cartof copt .Pofta sa fie este tare buna nu ezitati sa o preparati.Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Un fel de mincare gustos si satios

2

Puteti sa o preparati si cu cirnati de casa, ciolan , carne de la untura( din calai cum se zice in banat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lucskos Kaposzta