Am vrut initial sa fac chiftele din carne de porc, de obicei cumpar carne macra, nu macinata, de data asta am luat macinata si graba strica treaba.Dar in tot raul exista si un bine.....am o reteta in plus de chiftele.Carnea mi s-a parut prea grasa asa ca am avut un piept de pui l-am macinat si am combinat cu carnea de porc, a iesit o bunatate de chiftele.Le recomand cu mare drag.
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.
Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.
Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici.
Se pune totul in castron peste carne , adaugam sarea, piperul, boiaua , ouale si frunzele de patrunjel si se amesteca bine totul.
Se lasa la rece 30 minute dupa care le modelam si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt apoi stropim cu ulei fiecare chifteluta si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade si lasam pina sunt bine rumenite.
Se servesc alaturi de diferite garnituri.Eu am folosit piureul de cartofi.Sa va fie de folos. http://www.bucataras.ro/retete/piure-de-cartofi-56022.html
( urmind linkul aveti si reteta de piure de cartofi)
1
Sunt tare gustoase si in aceasta varianta.
2
Ca si garnituri putem folosi:piure de cartofi,mazare, fasole verde,cartofi natur , varza calita, iahnie de fasole,