O mancarica 2 in 1. Avem si supa si felul doi. Am pus puiul la fiert cu zarzavaturile, pentru supa evident ca nu l-am fiert in totalitate, apoi l-am pus in cuptor cu cartofii. Bunatate de bunatate
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert in 3 l apa. Dupa ce da in clocot se spumeaza apoi se adauga zarzavatul, ceapa si ardeiul curatate si spalate. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba, dar nu in totalitate. Cartofii ii curatam, ii spalam si apoi ii taiem in patru sau sase (depinde de marime). Apoi ii punem intr-un castron si adaugam sare, piper, vegeta, boia si usturoiul zdrobit prin presa de usturoi si jumatate din cantitatea de ulei. Amestecam bine si apoi ii punem intr-un vas de yena. Stropim cu uleiul ramas si adaugam apa acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade si lasam intorcandu-i din cand in cand cu o furculita. Aproape la jumatatea timpului de preparare luam folia si adaugam bucatile de pui lasand sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cand cartofii si carnea s-au rumenit scoatem vasul si se poate servi cu o salata alaturi.
Pofta sa aveti si sa indrazniti sa prepararati acesti deliciosi cartofi, fiindca sunt intradevar buni
1
In supa obtinuta de la fierberea puiul putem adauga taitei de casa sau galuste de gris si obtinem un felul 1 delicios
2
Langa cartofi putem adauga o salata sau muraturi