Sunt bune ,bune.Puteti face si voi , ca si garnitura linga am facut cus-cus.
Carnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua.
Amestecam bine totul si lasam la rece 30 min.
Intre timp preparam sosul de rosii . Punem intr-o craticioara putin ulei adaugam faina lasam usor sa se rumeneasca apoi adaugam bulionul sarea si zaharul si lasam sa fiarba amestecind din cind in cind sa nu faca cocoloase si sa se prinda de fundul oalei.
Lasam sa fiarba 10 minute .Apoi luam la o parte.
Intr-o tava punem hirtie de copt si punem chiftelele modelate , punem putin ulei pe fiecare chiftea si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade.Cind sunt bine rumenite le scoatem din cuptor punem chiftelele intr-un vas de ceramica turnam sosul peste ele si le mai introducem in cuptor pentru 10 minute.
Scoatem din cuptor asezonam cu marar verde si putem servi cu garnitura la alegere.
Eu am facut cus-cus. Sa va fie si reteta mea de folos.
1
Garnitura linga poate fi: cartofi natur, piure, orez paste, cus-cus