Rosii umplute, la cuptor

de Lorra in Porc, 26 Iun 2013 | 4120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii medii
  • 300 gr. carne tocata
  • 100 gr. orez
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1/2 legatura marar
  • ulei pt prajeala
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute, la cuptor:

Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza.

Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba 15-20 min.

Apoi se adauga carnea tocata si se mesteca constant, cand isi schimba culoarea se pune pulpa de rosii tocata marunt si condimentele dupa gust. La final se adauga mararul tocat marunt si se da de pe foc.

Umplutura se lasa putin la racit, apoi se umple fiecare rosie si se aseaza capacelul.

Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza rosiile in ea si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 min.

 

TIPS-URI

1

Alegeti un vas in care sa intre toate rosiile fara a ramane mult spatiu intre ele, altfel risca sa se rastoarne.

2

Supravegheati rosiile la cuptor, sa nu depaseasca timpul de coacere fiindca se pot crapa si sparge.

3

Se pot servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute