Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza.
Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba 15-20 min.
Apoi se adauga carnea tocata si se mesteca constant, cand isi schimba culoarea se pune pulpa de rosii tocata marunt si condimentele dupa gust. La final se adauga mararul tocat marunt si se da de pe foc.
Umplutura se lasa putin la racit, apoi se umple fiecare rosie si se aseaza capacelul.
Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza rosiile in ea si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 min.
1
Alegeti un vas in care sa intre toate rosiile fara a ramane mult spatiu intre ele, altfel risca sa se rastoarne.
2
Supravegheati rosiile la cuptor, sa nu depaseasca timpul de coacere fiindca se pot crapa si sparge.
3
Se pot servi cu smantana.