Rosii umplute, la cuptor

de Lorra in Porc, 26 Iun 2013 | 3654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii medii
  • 300 gr. carne tocata
  • 100 gr. orez
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1/2 legatura marar
  • ulei pt prajeala
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute, la cuptor:

Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza.

Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba 15-20 min.

Apoi se adauga carnea tocata si se mesteca constant, cand isi schimba culoarea se pune pulpa de rosii tocata marunt si condimentele dupa gust. La final se adauga mararul tocat marunt si se da de pe foc.

Umplutura se lasa putin la racit, apoi se umple fiecare rosie si se aseaza capacelul.

Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza rosiile in ea si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 min.

 

TIPS-URI

1

Alegeti un vas in care sa intre toate rosiile fara a ramane mult spatiu intre ele, altfel risca sa se rastoarne.

2

Supravegheati rosiile la cuptor, sa nu depaseasca timpul de coacere fiindca se pot crapa si sparge.

3

Se pot servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi