adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Supe/Ciorbe

Supa de urzici

In Supe la 6 Apr 2013

Spalam foarte bine urzicile si le taiem marunt sau le rupem cu mana, cum vrem. Punem o oala la foc cu 3 l apa. Separat intr-o craticioara punem la calit ceapa taiata marunt, lasam pana devine sticloasa, apoi adaugam bulionul si rosiile din conserva maruntite. Lasam la foc mic. Cand apa incepe sa...

Supa crema de rosii cu galuste de gris

In Supe la 29 Mar 2013

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile,...

Supa de pui cu taitei de casa

In Supe la 28 Noi 2012

Bucatile de carne se spala bine si se pun la fiert in apa. Cand dau in clocot se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare, ceapa si telina radacina. Se lasa la fiert vreo 20 minute, apoi se adauga morcovii rondele si frunzele de telina. Se mai lasa 10 minute la fiert, apoi se adauga taiteii...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 4 Iun 2012

Osul de curcan se pune la fiert, se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga apoi ceapa si telina taiate marunt, lustean maruntit. Se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute, apoi se adauga morcovii taiati rondele, rosiile tocate, cu putin suc si...

Ciorba de cartofi cu leustean

In Ciorbe la 14 Mai 2012

Se pune apa la foc, cam 2 litri. Se taie sunculita cubulete mici si se adauga in oala. Se lasa sa dea un clocot-doua. Se taie ceapa, telina si ardeiul marunt si se pun in oala. Se adauga putina sare, nu multa, sunculita afumata si leusteanul. Se lasa sa fiarba zarzavatul. Se taie si morcoveii...

Bors de pastai cu pancetta afumata

In Ciorbe la 7 Mai 2012

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude...

Bors cu carne de porc

In Supe/Ciorbe la 10 Dec 2011

Mai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot. Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata. Se sareaza si se lasa apoi sa mai fiarba cam 20 min . Intre timp se curata si taie zarzavatul, toate legumele marunt. Se...

Supa cu zdrente (sau reconditionata)

In Supe la 13 Oct 2011

Carnea am pus-o la foc si cand a inceput sa fiarba am spumat-o bine, apoi am adaugat ceapa si telina tocate marunt, un pic de sare si am lasat sa fiarba cam 20 minute. Am pasat  bine rosiile oparite si curatate de pielita si le-am pus in supa, apoi am pus si morcovul taiat mai lung. Am...

Ciorba cu legume si carne de curcan

In Ciorbe la 2 Oct 2011

Carnea se pune la foc si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza foarte bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina si tija de telina intregi , ardeiul tot intreg si se lasa la fiert. Se sareaza. Carnea de curcan e mai atoasa decat cea de pui asa ca trebuie fiarta mai mult, deci lasam la foc cam...

Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

In Supe la 27 Sep 2011

Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune.  Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o...

Ciorba de varza cu carne proaspata de porc, o reteta simpla, grozav de buna pentru un pranz in familie

In Ciorbe la 7 Aug 2011

Cum se prepara Ciorba de varza cu carne proaspata de porc, o reteta simpla, grozav de buna pentru un pranz in familie: O reteta simpla de Ciorba de varza cu carne proaspata de porc . Se spala carnea si se taie marunt, apoi se pune intr-o oala la fiert. Se spumeaza bine apoi se adauga...

Ciorba de curcan cu legume

In Ciorbe la 6 Apr 2011

am perpelit aripa bine la flacara pt a indeparta toate firicelele de par, fiindca eu pun cu piele cu tot , doar la final indepartez pielea de la carnita. Am pus carnea la fiert pana a lasat toata spuma si am curatat-o bine, apoi am adaugat ceapa intreaga firele de telina radacina intreaga...

Ciorba de broccoli pe os de curcan

In Ciorbe la 19 Mar 2011

am pus osul la fiert si l-am spumat bine, apoi am adaugat ceapa intreaga si telina si sare si am lasat sa fiarba .... cu 10 min inainte de a fi gata am scos ceapa si telina din ciorba, am adaugat morcovii taiati rondele si am lasat iar la fiert. la sfarsit  am scos carnea pe o farfurie...

Ciorba de legume cu pui

In Ciorbe la 22 Feb 2011

carnita se pune la fiert in apa si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine bine, apoi se adauga ceapa intreaga, tijele de telina intregi, boabe de piper si sare. Se lasa sa fiarba pe jumatate, apoi se adauga morcovii taiati rondele, mazarea verde si varza taiata feliute subtiri , se mai da...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 16 Feb 2011

Se pune osul la fiert in apa . Se lasa pana incepe sa fiarba si se spumeaza bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina, rosiile maruntite ( eu le fac pasta la robot)  si sare. Se lasa la fiert pana aproape e fiarta carnea. Se adauga morcovii taiati dupa preferinta, orezul si inca 2 lg...

Supa de pui cu fidea

In Supe la 14 Feb 2011

se spala carnea si se pune l afiert in  3 l de apa aprox. dupa ce da in clocot se spumeaza bine, apoi s eadauga sare ,boabe d epiper, ceapa intreaga si telian tot intregi. se lasa sa fiarba cam 30 min apoi se adauga morcovul taiat cubulete si s e lasa sa fiarba in continuare. dupa 10...

Supa de galuste

In Supe la 8 Feb 2011

pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in paa goala, pana a iesit toata spuma deasupra...am spumat supa bine apoi am adaugat putina sare si boabe de ppiper, ceapa intreaga plus telina. am lasat sa fiarba vreo 30 min. am adaugat apoi morcovul taiat rondele si am mai lasat la fiert vreo 10...

Ciorbita usoara de pui

In Ciorbe la 30 Ian 2011

carnea se taie bucati si pune la fiert in apa si se dau cateva clocote pana iese toata spuma si se curata bine. se adauga apoi in  apa ceapa si telina si se lasa la sa fiarba pe jumatate, apoi se adauga morcovii taiati rondele, si bulionul. spre sfarsit se adauga si taiteii si se...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 21 Oct 2010

am pus carnea la foc in cca 3 l apa, am lasat sa iasa spuma si am curatat-o bine. am adaugat telina si ceapa intreaga, boabele de piper si am adaugat putina sare, am lasat sa fiarba domol.cand carnea a fiert pe trei sferturi am adaugat morcovii bucati mari, am lasat inca cca 15 min pana au fiert...

Ciorba de varza creata simpla

In Ciorbe la 20 Oct 2010

se taie ceapa marunt si ardeiul si se pun intr-o oala cu apa la fiert. se adauga si radacina si frunzele de telina, foile de dafin , si putina sare. se lasa la fiert cam 15 min apoi se adauga varza taiata marunt, morcovii rondele, marar, un pic de leustean si bulion, se mai lasa la fiert cam...

Ciorba de conopida

In Ciorbe la 17 Oct 2010

se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc. acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am). se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici ,...

Supa de fasole verde cu carnita de pui

In Supe la 14 Sep 2010

se pune carnita la fiert intr-o oala cu ceapa si telina, si cand incepe sa fiarba se aduna spuma de deasupra...dupa ce nu mai lasa spuma deloc se pune fasolea si se lasa la fiert, se mai adauga si putina sare. cand a fiert cam 3 sferturise adauga morcovii taiati rondele si conserva de rosii...

Ciorba de perisoare cu smantana

In Ciorbe la 11 Sep 2010

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare. se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine. se scot legumele din oala,...

Supa de curcan cu galuste de gris

In Supe la 10 Sep 2010

se pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust carnitii. cand e aproape fiert osul se scot frunzele si ceapa din supa, la fel si osul pe o farfurie. se...

Ciorba de burta clujana

In Ciorbe la 29 Aug 2010

se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare. se lasa la fiert cam 40-50 min. se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba . se pune din nou la foc. burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se...

Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui

In Ciorbe la 23 Aug 2010

carnea de pui se pune la fiert in apa sarata cu o ceapa si cateva fire de telina. se lasa 30 min sau daca carnea e de gaina , mai mult...se mai ia din cand in cand spuma de deasupra cu o spumiera sau strecuratoare mica. se adauga apoi legumele asa congelate si se mai lasa cam 20-30 min,...

Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui

In Supe la 23 Aug 2010

Mai intai se pun ranzicile( sau pipote, cum li se mai spune...) si inimioarele la fiert in apa cu sare intr-o cratita si se lasa vreo 30 min, timp in care se mai aduna din cand in cand spuma de deasupra. Se adauga apoi in oala ceapa si telina in bucati mari si se mai lasa 15 min. ceapa eu o pun...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]