aceasta reteta o am de la un amic care lucreaza ca ospatar intr-un restaurant cu pretentii din Cluj...nu dau nume, ca nu facem reclama...de cand am facut-o prima data a ramas fidela acestei retete...apropo...acelasi tip mi-a mai zis ca ciorba de burta adevarata cand ajunge in farfurie trebuie sa fie doar ciorba si burta...fara nici o urma de leguma...
nu am facut prea multe poze, fiindca nu aveam de gand sa o postez pe site...apoi m-am razgandit...
se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare.
se lasa la fiert cam 40-50 min.
se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba .
se pune din nou la foc.
burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se adauga in ciorba. eu folosesc gata fiarta asa ca nu mai e nevoie sa o fierb. daca o faceti cu burta prefiarta o fierbeti inainte separat si apoi o adaugati la ciorba.
usturoiul se zdrobeste bine si se adauga in ciorba,
se pune un ardei iute, si putina zeama dar atentie sa nu fie prea iute...asta vedeti in functie de cat de iuti sunt ardeii...
se storc bine lamaile si se adauga in ciorba.
se mai lasa la fiert vreo 10-15 min max. se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se stampere putin, cam vreo 15 min.
din galbenusuri si smantana ( mai pastrati un pic de smantana pt cand serviti, la asa ciorba) se face o maia , se omogenizeaza bine , se subtiaza cu ciorba si apoi se adauga in ciorba. daca o puneti cand ciorba e prea fierbinte, se va strange si ii va da un aspect neplacut. se mai potriveste de sare si de acru, eventual cu otet.
la masa se poate servi cu smantana si ardei iute. dupa gust.
pofta buna!