Ciorba de burta clujana

de adasev12 in Ciorbe, 29 Aug 2010 | 14090 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la un amic care lucreaza ca ospatar intr-un restaurant cu pretentii din Cluj...nu dau nume, ca nu facem reclama...de cand am facut-o prima data a ramas fidela acestei retete...apropo...acelasi tip mi-a mai zis ca ciorba de burta adevarata cand ajunge in farfurie trebuie sa fie doar ciorba si burta...fara nici o urma de leguma...

nu am facut prea multe poze, fiindca nu aveam de gand sa o postez pe site...apoi m-am razgandit...

 

INGREDIENTE

  • burta cam 1 kg...eu folosesc gata fiarta( aici  doar asa este)
  • un os de vita , cam 400 grame
  • zarzavat - de toate felurile: patrunjel, ceapa, telina, morcovi, ardei, pastarnac...
  • 4-5 oua
  • 2 cutii de smantana de 200 grame
  • boabe de piper
  • 2 lamai
  • usturoi, cam o jumatate de capatana
  • ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta clujana:

se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare.

se lasa la fiert cam 40-50 min.

se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba .

se pune din nou la foc.

burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se adauga in ciorba. eu folosesc gata fiarta asa ca nu mai e nevoie sa o fierb. daca o faceti cu burta prefiarta o fierbeti inainte separat si apoi o adaugati la ciorba.

usturoiul se zdrobeste bine si se adauga in ciorba,

se pune un ardei iute, si putina zeama dar atentie sa nu fie prea iute...asta  vedeti in functie de cat de iuti sunt ardeii...

se storc bine lamaile si se adauga in ciorba.

se mai lasa la fiert vreo 10-15 min max. se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se stampere putin, cam vreo 15 min.

din galbenusuri si smantana ( mai pastrati un pic de smantana pt cand serviti, la asa ciorba) se face o maia , se omogenizeaza bine , se subtiaza cu ciorba si apoi se adauga in ciorba. daca o puneti cand ciorba e prea fierbinte, se va strange si ii va da un aspect neplacut. se mai potriveste de sare si de acru, eventual cu otet.

la masa se poate servi cu smantana si ardei iute. dupa gust.

pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta clujana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta