Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude sunt pastaile. Taiem ceapa, ardeiul si telina marunt si adaugam in oala peste pastai, punem sare dupa gust.
Separat intr-o craticiora calim putin pancetta, apoi turnam in oala peste pastai. Adauga si bulionul si apoi morcoveii taiati rondele. Lasam pana fierb si acestia din urma. Spre sfarsit adaugam si bors magic sa inacrim borsul. Cine are marar verde poate adauga cateva fire...aroma o sa fie deosebita (eu din pacate nu am aici asa delicatesa...). Stingem focul, turnam o ceasca de apa rece peste bors si adaugam patrunjel verde tocat. Cine prefera, poate adauga o lingura de smantana la servit.
Pofta buna!