Supa cu zdrente (sau reconditionata)

de adasev12 in Supe, 13 Oct 2011 | 9190 vizualizari

 

hahaha...am pus de-o supa de rosii ...am pregatit toate cele, da constat ca-mi lipseste grisul pt galuste...no...ce -i de facut? reconditionam supa...si mi-am amintit ca facea mama acasa o supica buna si o dregea cu ou batut...si iesea asa ca si cum ar avea zdrente ( adica carpe...pe la noi asa le zice, zdrente....)...de und eis denumirea supicii...asa ca am mers si eu pe acea directie si a iesit o supica zic eu chiar mai buna decat cea de rosii...deh, acu ce-as mai putea spune???

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de pui ( 2 spete si 2 aripi am folosit eu)
  • 2 maini de ovaz
  • 2 oua
  • cam 800 g rosii oparite si curatate de pielita
  • 1 ceapa
  • telina radacina
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • faina 2 linguri
  • 2 linguri smantana de gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu zdrente (sau reconditionata):

Carnea am pus-o la foc si cand a inceput sa fiarba am spumat-o bine, apoi am adaugat ceapa si telina tocate marunt, un pic de sare si am lasat sa fiarba cam 20 minute. Am pasat  bine rosiile oparite si curatate de pielita si le-am pus in supa, apoi am pus si morcovul taiat mai lung. Am presarat 2 maini de ovaz ( f bun la gust, mai bun decat orezul) .

Am batut bine doua oua ca pentru omleta cu un praf de sare, apoi am adaugat 2 linguri de faina, a rezultat o compozitie subtirica, cam ca cea folosita la snitel. Cu o lingura am luat apoi compozitia si am presarat-o peste supa, lingura cu lingura, in fir, turnand mereu in locul unde fierbe supa. Imediat aceasta compozitie se incheaga si se ridica la suprafata.

Am ales sa fac aceste " zdrente" si nu galusti de faina, fiindca ies moi si dau consistenta supei...cele cu faina mai multa ies cam tari...asa supa rezultata are consistenta si e si gustoasa.

Am mai lasat pana a fiert si morcovul, cam 10 minute, apoi am adaugat smantana, am mai potrivit gustul cu putina vegeta , am amestecat bine si am oprit focul. Carnea am scos-o si am luat-o toata de pe oase, apoi am pus-o inapoi in supa. Am adaugat patrunjelul taiat si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdrente (sau reconditionata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

MIUTA 1

13.10.2011, 21:48

adasev12 1

14.10.2011, 00:15

dana, alinutzika...

adasev12 1

14.10.2011, 00:15

mirela...merge
cris, miuta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase