Ciorba cu legume si carne de curcan

de adasev12 in Ciorbe, 2 Oct 2011 | 5806 vizualizari

 

eu pun oala la foc si incep ...si apoi ce iese...basta sa fie comestibil...hihihi....

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan, cu os
  • o vanata mai mica sau o jumatate
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • telina radacina si o tija
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 3 linguri smantana pt gatit
  • sare, delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume si carne de curcan:

Carnea se pune la foc si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza foarte bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina si tija de telina intregi , ardeiul tot intreg si se lasa la fiert. Se sareaza. Carnea de curcan e mai atoasa decat cea de pui asa ca trebuie fiarta mai mult, deci lasam la foc cam o ora. Curatam si morcovii si-i taiem rondele apoi si-i adaugam in ciorba...punem si pasta de rosii...Lasam cam 10 minute, apoi adaugam vanata taiata cubulete mici si cartofii la fel. Acestea le punem ultima data fiindca fierb f repede. Mai lasam 10 minute sa fiarba si apoi adaugam smantana . Daca mai are nevoie se adauga delikat si eventual piper. Oprim focul, scoatem pe o farfurie bucata de carnita, scoatem din ciorba si ceapa, ardeiul si telina. (ardeiul se poate curata de pielita, toca si pune inapoi in ciorba). Carnea o desprindem fasiute si o adaugam inapoi in oala, asa se amesteca prin toata ciorbita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda