pentru puiutul meu, Alexandru Ionel , cu toata dragostea! de asemenea si pt socrul meu, cu multe urari de bine si sanatate!
blat
crema 1:
crema 2:
+ 50 g ciocolata amara si 5 lg lapte o mana de nuca prajita, bucati si cateva linguri de nuca macinata, ananas bucati caramelizat
sirop:
Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul apoi se adauga peste albusuri, se adauga nuca de cocos si la final faina amestecata cu praful de copt, cate o lg pe rand, amestecand delicat.
Dam la copt la cuptorul preincalzit la 180 g si coacem la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. scoatem cand e gata si lasam la racit in tava.
Crema 1:
Celelalte 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si 10 ml esenta de vanilie pana devin spuma.
Laptele se infierbanta cu zaharul si se adauga in fir subtire peste galbenusuri, batand mereu.
Se pune la bain marine pana se ingroasa ca o ciulama, se da la rece.
Cand s-a racorit destul se adauga crema de ciocolata si ness-ul dizolvat intr-o lingura de apa.
Gelatina se pune la hidratat cu suc de ananas rece, din conserva.
Cand s-a umflat bine se pune pe bain marine pana se dizolva de tot, apoi se lasa putin sa se racoreasca si se adauga peste crema.
Lasam sa se intareasca putin.
Siropul: Caramelizam zaharul, stingem cu apa si lasam pana se dizolva zaharul. Luam de pe foc, adaugam si sucul de ananas si dam la rece.
Blatul racit il scoatem din tava si-l sectionam. Punem prima parte pe tava, insiropam bine, apoi intindem crema , punem peste crema cateva bucati de nuca intregi , prajite. Punem celalat blat si lasam la rece pana facem crema 2.
Crema 2:
Frecam spuma margarina lasata la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos. Omogenizam.
Punem pe foc intr-o cratita laptele , desfacem amidonul cu sucul de ananas si adaugam peste lapte, lasam sa dea in clocot si sa se ingroase.
Luam de pe foc si dam la rece, cand e rece amestecam in crema, cu grija, cate putin sa nu taiem crema.
Cu aceasta crema ungem tortul de jur imprejur si deasupra. De jur imprejur batem pe tort nuca macinata, iar deasupra ornam cu ananas caramelizat cu 2 lg zahar si un cubulet de margarina sau unt. Din ciocolata topita cu laptele scriem deasupra.