o ciorba usoara si bunuta...mie-mi place cu multa smantana....
se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc.
acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am).
se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici , leustean si marar daca va place.
se mai lasa 10 min la fiert, apoi se adauga o lg bors magic si chiar la sfarsit se face o maia dintr-o lingurita de amidon dizolvat in apa si smantana , amestecata cu bulionul ( eu am pus bulion doar ca sa nu fie alba, ca nu-i place asa sotului, dar in ainte o faceam numai cu smantana) .
se mai lasa 1 min doar sa se omogenizeze bine tot .
se opreste focul . eu am scos carnea , (de obicei asa fac la ciorbe) si am desfacut-o de pe oase, apoi am pus-o inapoi in oala. am sos din ciorba ceapa si telina. am presarat mult patrunjel verde.
la servit se mai poate adauga smantana, dupa gust , chiar si un pic de ardei iute.