Ciorba de conopida

de adasev12 in Ciorbe, 17 Oct 2010 | 6627 vizualizari

 

o ciorba usoara si bunuta...mie-mi place cu multa smantana....

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • carne de pui( eu am pus aripi si spate)
  • 1 ceapa
  • 2 fire de telina
  • 2 frunze de telina
  • 2 morcovi
  • leustean ( din pacate eu numai uscat am, primit din Ro)
  • marar verde optional
  • 100 g smantana
  • 2 lg bulion
  • bors magic pt acrit( eu asa acresc ciorbele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida:

se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc.

acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am).

se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici , leustean si marar daca va place.

se mai lasa 10 min la fiert, apoi se adauga o lg bors magic si chiar la sfarsit se face o maia dintr-o lingurita  de amidon dizolvat in apa si smantana , amestecata cu bulionul ( eu am pus bulion doar ca sa nu fie alba, ca nu-i place asa sotului, dar in ainte o faceam numai cu smantana) .

se mai lasa 1 min doar sa se omogenizeze bine tot .

se opreste focul . eu am scos carnea , (de obicei asa fac la ciorbe) si am desfacut-o de pe oase, apoi am pus-o inapoi in oala. am sos din ciorba ceapa si telina. am presarat mult patrunjel verde.

la servit se mai poate adauga smantana, dupa gust , chiar si un pic de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adasev12 1

18.10.2010, 01:14

o, dar ce bune sunt...anul trecut cand am fost in Ro mergeam aproape zilnic la cofetarie, si nu ma ma saturam de savarine si amandine....belea mare...

Corinuta 1

18.10.2010, 15:45

place!

adasev12 1

18.10.2010, 18:44

cori, serveste!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors taranesc, cu legume si taitei