aceasta ciorba se poate face pe orice fel de carne de pui , inclusiv de porc. eu am folosit un piept si 3 buc spate....am riscat sa fac o ciorba alba....vad eu ce zice sotul mai tarziu....sau i-o colorez un pic....hahaha.....
am pus carnea la foc in cca 3 l apa, am lasat sa iasa spuma si am curatat-o bine. am adaugat telina si ceapa intreaga, boabele de piper si am adaugat putina sare, am lasat sa fiarba domol.cand carnea a fiert pe trei sferturi am adaugat morcovii bucati mari, am lasat inca cca 15 min pana au fiert si morcovii, apoi am luat de pe foc, si am strecurat toata ciorba.
am pus ciorba strecurata inapoi pe foc, am adaugat orezul spalat bine si vanata am curatat-o si am taiat-o cubulete si am adaugat-o la ciorba. am lasat sa fiarba orezul si vanata. am taiat morcovii felii mai lungi si carnea am ales-o de pe oase si am taiat-o marunt, apoi le-am adaugat in ciorba, dupa ce a fiert orezul. am acrit cu o lg de bors magic.
am dizolvat o lg de amidon cu laptele, am amestecat bine cu galbenusurile si cu smantana si apoi am mai subtiat cu ciorba din oala, ca sa nu se faca cocoloase cand o torn in ciorba. am amestecat bine si usor, am mai lasat pana ce ciorba a ajuns din nou la punctul de fierbere si am stins focul. am lasat cateva minute sa se stampere, apoi am adaugat mult patrunjel verde.