eu gatesc des cu carne de curcan, asa ca am si oase...nu le arunc, mai las ceva carnita pe ele si fac supita...de data asta am facut de galuste, f usoara si repede de facut, dar si gustoasa.
se pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust carnitii.
cand e aproape fiert osul se scot frunzele si ceapa din supa, la fel si osul pe o farfurie. se adauga morcovii taiati ffasii mai lungi.
se bate bine albusul de la oua apoi se adauga gris cat cuprinde, pt a se face o pasta consistenta, care se leaga bine, dar atentie sa nu fie nici prea invartosata, ca nu se vor fierbe galustele la mijloc raman crude. se adauga apoi galbenusurile si se amesteca bine.
turnati o ceasca de apa rece in supa, sa astampere fierberea, apoi se pun galustele in supa cu ajutorul unei lingurite, cate jumatate de lingurita,fiindca cresc la fierbere. daca vi se pare supa prea subtire puteti adauga o mana de taitei fini. lasati sa fiarba la foc domol sa nu se imprastie. adaugati o lg de vegeta. canea o descprindeti de pe os toata cu cun cutit eventual si o turnati peste supa. amestecati usor pe timpul fierberii galustelor.
patrunjelul il adaugati sau imediat dupa ce luati de pe foc sau in farfurie direct cand serviti ( eu am optat pt a doua varianta, e aspectuos).
pofta buna!