Se curata si se toaca ceapa.
Ardeiul se toaca cubulete.
Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe inabusit.
Se poate adauga din cand in cand cate o cescuta de apa daca observam ca a scazut apa....
Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:
Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa...
Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.
Am tocat marunt usturoiul.
Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul. Am amestecat bine totul pana s-a...
Intr-o cratita se pune putin ulei.
Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui.
Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper,...
Cotletul se pune in ulei incins la prajit.
Se prajeste pe ambele parti.
Se adauga putina apa.
Se acopera cu capacul.
Se fierbe inabusit.
Se curata si toaca ceapa si usturoiul.
Se adauga ceapa, apoi usturoiul
Se adauga apoi apa.
Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba....
Carnea se pune in ulei incins.
Se intoarce pe ambele parti.
Se adauga cate putina apa.
Se adauga fasolea verde.
Se condimenteaza.
Se lasa inca 10-15 minute.
Mai intai pregatim legumele.
Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul.
Cartofii ii taiem cuburi.
Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4.
Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata...
Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa.
Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat.
Am taiat cubulete mici si ardeiul.
Le-am pus pe toate la calit in putin ulei.
Le-am lasat cateva minute la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si le lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mai mare...
Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul.
Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti.
Intre timp am pregatit legumele.
Am tocat ceapa.
Am taiat cubulete morcovii, cartofii si ardeiul.
Se pun in tigaie ceapa si morcovii....
Se taie ciupercile fasii subtiri.
Ardeiul l-am taiat cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul.
Luam cam jumatate din supa de pui cu legume, adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba 5-10 minute....
Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
Intr-o tigaie am pus putin ulei.
Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele.
Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul si apoi ardeiul.
Am adaugat boia dulce si curcuma.
Le-am lasat cateva minute cat sa se inmoaie...
Mai intai se spala carnea si se taie bucatele.
Cepele se curata, se spala si se toaca.
Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa.
Se lasa sa se rumeneasca putin carnea, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 45-60 min sau pana cand...
Carnea de pui se spala si se portioneaza in cubulete potrivite.
Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt.
Se curata morcovul si se taie rondele.
Se pune putin ulei la incins si se adauga carnea de pui.
Cand s-a patruns putin, se adauga legumele: morcovul, ceapa, usturoiul.
Se...
Mai intai am pregatit chiftelutele.
Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.
Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin.
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftele.
Am format chiftelutele si le-am pus intr-o tigaie cu putin...
Mai intai se pregateste carnea. Se decongeleaza, se spala si se freaca cu sare si piper, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent.
Se adauga apoi bambusul scurs de apa, apoi morcovii dati pe razatoarea mica si cateii de usturoi. Apoi uleiul de masline, condimentele si putina apa.
Se...
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, iar ghimbirul se rade.
Intr-un vas termorezistent se pune pieptul de pui, legumele si condimentele.
Se poate pune si putin ulei de masline.
Se adauga si apa.
Se acopera vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul...
Se toaca varza si ceapa.
Se taie carnea in bucati potrivite.
Se seteaza aparatul pe functia Fry aproximativ 10 minute. Se adauga ceapa si carnea.
Dupa finalizarea programului, se adauga varza, condimentele si putina apa si se seteaza pe functia Stew aprox 1 ora.
Se serveste cu...
Ceapa se toaca.Cabanosul se taie feli.
Ciupercile se curata de pielita. Se curata si usturoiul.
Se pune putin ulei in vasul aparatului si se seteaza functia Fry pe aprox 15 minute. Cand s-a incins uleiul se adauga ceapa si cabanosul.
Dupa terminarea programului, se pun ciupercile si...
Se portioneaza carnea.
Se curata si se taie telina "cuburi".
Se adauga putin ulei in vasul aparatului, se seteaza pe functia Fry cam 15 minute. Cand uleiul s-a incins, se adauga carnea si dupa cateva minute telina.
Se adauga putina apa si se seteaza functia Stew pentru 30 de...
Se spala carnea. Se portioneaza in felii subtiri. Se presara sare.
Rosia se descojeste. Se da prin robot.
Se curata usturoiul. Se piseaza si se amesteca cu sare, piper, ghimbir, ienibahar, ulei si cu rosia.
Se bat ouale, se presara putina sare si 3/4 din faina si se amesteca bine. Se...
Orezul se pune intr-un vas cu apa.
Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida.
Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele...
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure.
Feliile de snitel se bat usor pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper....
Carnea se spala si se portioneaza.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa.
Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe ambele parti la foc mare. Se stinge cu bere. Se adauga sare, piper, condimente. Se acopera cu apa...
Carnea se spala, se portioneaza si se sterge.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se taie bucatele daca e cazul.
Usturoiul se piseaza.
Carnea se pune in putin ulei incins, intr-o cratita. Se lasa cateva minute pe fiecare parte.
Se adauga ceapa si se lasa sa se...
Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza.
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la incins. Se adauga ceapa, morcovul, usturoiul si oregano/cimbru si se calesc cateva minute.
Se da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la...
Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii.
Ceapa se curata si se taie solzisori.
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen.
Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile.
Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si...
Costita se spala, se portioneaza si se pune intr-o oala la fiert. Se adauga sare.
Se scurge apa din conserva cu fasole si se clateste fasolea pana cand apa devine limpede.
Cand carnea este aproape gata se adauga fasolea si se mai lasa 10-15 minute.
Ceapa si morcovii se curata si se...
Se curata legumele de coaja
Ceapa se toaca, carofii se taie cubulete mici, 1 morcov se taie rondele subtiri, ceilalti morcovi se dau pe razatoarea mica. Se scurge apa din conserve si se clateste mazarea pana ce apa devine clara.
Intr-o oala se pune untul sau uleiul la incins se adauga...
Usturoiul se curata, se zdrobeste si se amesteca cu uleiul de masline, semintele de chimen, sare si piper.
Puiul se unge cu amestecul aromat pe deasupra si pe sub piele.
Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent se pune supa si apoi puiul.
Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu...
Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se...
Mazare cu mini fileuri din piept de pui
Se curata si se toaca ceapa. Ardeiul se toaca cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe inabusit. Se poate adauga din cand in cand cate o cescuta de apa daca observam ca a scazut apa....
Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase
Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase: Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :)) Ceapa...
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor
Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru. Am tocat marunt usturoiul. Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul. Am amestecat bine totul pana s-a...
Pilaf cu ciuperci si pui din supa
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile. Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui. Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul lasat in prealabil la apa. Se adauga sare, piper,...
Cotlet de porc cu mazare
Cotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se adauga ceapa, apoi usturoiul Se adauga apoi apa. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba....
Cotlet de porc cu fasole verde
Carnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute.
Mancare cu carne tocata si legume
Mai intai pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul. Cartofii ii taiem cuburi. Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4. Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata...
Sarmale in foi de varza murata
Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa. Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat. Am taiat cubulete mici si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit in putin ulei. Le-am lasat cateva minute la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si le lasam sa se raceasca. Intr-un bol mai mare...
Pulpe de pui cu legume
Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa. Am taiat cubulete morcovii, cartofii si ardeiul. Se pun in tigaie ceapa si morcovii....
Ciulama din supa de pui cu legume
Se taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul. Luam cam jumatate din supa de pui cu legume, adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba 5-10 minute....
Gulas de porc cu cartofi
Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul si apoi ardeiul. Am adaugat boia dulce si curcuma. Le-am lasat cateva minute cat sa se inmoaie...
Gulas de porc cu legume
Mai intai se spala carnea si se taie bucatele. Cepele se curata, se spala si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa. Se lasa sa se rumeneasca putin carnea, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 45-60 min sau pana cand...
Linte cu pui
Carnea de pui se spala si se portioneaza in cubulete potrivite. Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pune putin ulei la incins si se adauga carnea de pui. Cand s-a patruns putin, se adauga legumele: morcovul, ceapa, usturoiul. Se...
Chiftelute marinate in sos de rosii
Mai intai am pregatit chiftelutele. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt. Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin. Am amestecat toate ingredientele pentru chiftele. Am format chiftelutele si le-am pus intr-o tigaie cu putin...
Copanele cu bambus la cuptor
Mai intai se pregateste carnea. Se decongeleaza, se spala si se freaca cu sare si piper, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Se adauga apoi bambusul scurs de apa, apoi morcovii dati pe razatoarea mica si cateii de usturoi. Apoi uleiul de masline, condimentele si putina apa. Se...
Piept de pui cu legume la cuptor
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, iar ghimbirul se rade. Intr-un vas termorezistent se pune pieptul de pui, legumele si condimentele. Se poate pune si putin ulei de masline. Se adauga si apa. Se acopera vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul...
Varza cu costita afumata
Se toaca varza si ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite. Se seteaza aparatul pe functia Fry aproximativ 10 minute. Se adauga ceapa si carnea. Dupa finalizarea programului, se adauga varza, condimentele si putina apa si se seteaza pe functia Stew aprox 1 ora. Se serveste cu...
Mancare de ciuperci cu cabanos
Ceapa se toaca.Cabanosul se taie feli. Ciupercile se curata de pielita. Se curata si usturoiul. Se pune putin ulei in vasul aparatului si se seteaza functia Fry pe aprox 15 minute. Cand s-a incins uleiul se adauga ceapa si cabanosul. Dupa terminarea programului, se pun ciupercile si...
Mancare de linte cu costita afumata - Multicooker
Se portioneaza carnea. Se curata si se taie telina "cuburi". Se adauga putin ulei in vasul aparatului, se seteaza pe functia Fry cam 15 minute. Cand uleiul s-a incins, se adauga carnea si dupa cateva minute telina. Se adauga putina apa si se seteaza functia Stew pentru 30 de...
Snitele picante din piept de pui
Se spala carnea. Se portioneaza in felii subtiri. Se presara sare. Rosia se descojeste. Se da prin robot. Se curata usturoiul. Se piseaza si se amesteca cu sare, piper, ghimbir, ienibahar, ulei si cu rosia. Se bat ouale, se presara putina sare si 3/4 din faina si se amesteca bine. Se...
Pilaf cu legume si carnati
Orezul se pune intr-un vas cu apa. Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida. Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele...
Cartofi piure cu snitel cu susan
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure. Feliile de snitel se bat usor pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper....
Carne de porc cu spätzle (galuscute din faina) si cartofi
Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe ambele parti la foc mare. Se stinge cu bere. Se adauga sare, piper, condimente. Se acopera cu apa...
Gulas de porc cu rosii
Carnea se spala, se portioneaza si se sterge. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se taie bucatele daca e cazul. Usturoiul se piseaza. Carnea se pune in putin ulei incins, intr-o cratita. Se lasa cateva minute pe fiecare parte. Se adauga ceapa si se lasa sa se...
Briose din carne tocata
Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la incins. Se adauga ceapa, morcovul, usturoiul si oregano/cimbru si se calesc cateva minute. Se da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca. Se incinge cuptorul la...
Cartofi cu carne la cuptor
Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen. Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile. Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si...
Costita cu fasole
Costita se spala, se portioneaza si se pune intr-o oala la fiert. Se adauga sare. Se scurge apa din conserva cu fasole si se clateste fasolea pana cand apa devine limpede. Cand carnea este aproape gata se adauga fasolea si se mai lasa 10-15 minute. Ceapa si morcovii se curata si se...
Mazare cu carne de vita si cartofi
Se curata legumele de coaja Ceapa se toaca, carofii se taie cubulete mici, 1 morcov se taie rondele subtiri, ceilalti morcovi se dau pe razatoarea mica. Se scurge apa din conserve si se clateste mazarea pana ce apa devine clara. Intr-o oala se pune untul sau uleiul la incins se adauga...
Pui intreg din supa aromat la cuptor
Usturoiul se curata, se zdrobeste si se amesteca cu uleiul de masline, semintele de chimen, sare si piper. Puiul se unge cu amestecul aromat pe deasupra si pe sub piele. Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent se pune supa si apoi puiul. Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu...
Paste cu varza si carne
Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se...