O prajitura senzationala, de vis!
Aromata, delicioasa care m-a cucerit din prima! ❤
Mai intai am inceput cu crema.
Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit.
Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se mixeaza in continuare.
Eu am adaugat si 2-3 stropi de rom si un strop lichior de lamaie.
Se mixeaza bine pana se incorporeaza.
Apoi am facut blatul astfel:
Se mixeaza albusurile cu zaharul pana devine o spuma tare ca pentru bezea.
Se adauga nuca si faina.
Se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Se aseaza compozitia in tava.
Se da la cuptorul incins la 180°C pentru 20- 25 de minute.
Se lasa blatul sa se raceasca. Se adauga crema racita.
Pentru glazura se topeste ciocolata la microunde. Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Glazura se pune peste crema.
Am batut smantana pentru frisca, am adaugat zahar vanilat si am ornat dupa placere.
Se da la rece peste noapte sau pentru minim cateva ore.
Pofta buna!
1
Se poate aroma si cu alte esente dupa preferinta.