O mancare simpla si foarte gustoasa. Reteta e preluata de la Lena. Multumesc Lena!:x
Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii.
Ceapa se curata si se taie solzisori.
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen.
Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile.
Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. (Nu se pune sare si bulion peste cartofi ca sa nu se intareasca.)
Se pune folie de aluminiu peste tava (preferabil adanca), in asa astfel incat folia sa acopere marginile tavii.
Se aseaza cartofii si carnea in tava. Se acopera bine cartofii cu folie si se dau la cuptorul preincins la foc mediu (aprox.180°C) pentru cca 1h si 30 min-2h.
Se verifica cartofi dupa 1h si 30 min daca sunt copti. Cand sunt copti se desface folia si se sareaza.
Am ras gouda si am pus pe deasupra.
Pofta buna!
1
Se servesc alaturi de salata sau muraturi.
2
In perioada postului carnea se poate inlocui cu ciuperci.
3
Se pune ulei din abundenta pentru ca mancarea sa nu se lipeasca de folie.
4
Pentru ca sa iasa mai suculenta carnea puteti sa adaugati si un pahar de apa inca de la inceput.