publicat la 10.11.2017
publicat la 23.08.2016
publicat la 28.01.2016
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonac a la Ruxy
Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200 g faina. Astfel a trebuit sa modific toate cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina in vasul...
Spaghete integrale cu ton
Punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, adaugam spaghetele si le tinem conform timpului de pe pachet (6-8 minute). Le strecuram si le dam prin jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele. Intr-o tigaie pune uleiul de masline si adaugam tonul. Cand incepe sa fiarba putin, dam intr-o...
Pasta de naut
Nautul se tine la inmuiat in apa timp de o zi. Se pune la fiert. La mine a durat foarte mult pana s-a fiert, de aceea am scris timpul de pregatire foarte mare. Cand este gata, se scurge, dar nu se arunca apa in care a fiert. Se paseaza si se adauga treptat uleiul, apa in care a fiert...
Aperitiv mucenici din foietaj
Am scos aluatul din congelator cu cateva ore mai devreme. L-am intins si l-am portionat fisii. Am facut diferite 8-uri asa cum sunt mucenicii, i-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt. I-am uns cu ou si apoi am presarat mac pe unii si susan pe altii. La final am facut si cateva fundite....
Mancare de spanac
Se curata spanacul (eu am pus si coditele de la frunze), se spala bine si se rup in bucati mai mici. Se pune apa pe foc si cand fierbe, punem spanacul si se lasa 5 minute (nu mai mult pentru ca se pierd toti nutrientii). Separat punem ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam spanacul bine...
Inimioare cu ciocolata si branza dulce
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la...
Salata boeuf light
Curatam morcovii si telina si le punem la fiert in vase separate. Verificam cu furculita atunci cand sunt gata. Le dam la rece si apoi le taiem bucatele mici. Taiem cubulete gogosarii si castraveciorii, apoi ii adaugam peste telina si morcovi. Adaugam maioneza light si sare dupa gust. Se...
Maioneza light
Punem in blender uleiul, oul, mustarul, zeama de lamaie, putina sare si mixam timp de 30 secunde. Adaugam apoi iaurtul si amestecam cu o spatula de lemn. Folosim maioneza pentru diverse salate, eu am folosit-o la salata de boeuf light.
Supa din carne de curcan
Se spala bine aripa de curcan si se pune in apa, la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa. Adaugam un morcov taiat mai mare, o ceapa intreaga curatata bine si vegeta. Completam cu apa atat cat este necesar. Cand observam ca s-a fiert bine aripa de curcan, o scoatem si indepartam toate oasele....
Ghiveci de legume cu carne de pui
Se curata cartofii si morcovii si se taie felii, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Adaugam ceapa taiata julien, legumele mexicane, 2-3 foi de dafin, sare si piper dupa gust. Presaram uleiul si apoi amestecam toate componentele, iar la final adaugam apa. Carnea de pui se...
Tarta cu crema de vanilie
Sucul de portocale impreuna cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa se fierb si se dau la rece. Apoi facem budinca de vanilie din 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform instructiunilor de pe pachet. Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand zaharul vanilinat. Adaugam apoi pe rand...
Salata de telina
Se curata telina si morcovii, se maruntesc si se dau prin robotul de bucatarie (sau pe razatoare). Merele se razuiesc cu tot cu coaja. Se adauga maioneza si sare dupa gust. Se orneaza dupa bunul plac. Este delicioasa si foarte sanatoasa!
Placinta cu aroma de portocale
Pentru inceput rupem foile de placinta in bucati mici si le lasam la uscat intr-o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, eu le-am lasat 6 ore. Praful de copt se amesteca cu iaurtul si smantana si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul...
Cornulete cu ciocolata
Se intinde fiecare foaie de foietaj, se portioneaza si se pune ciocolata pe fiecare cornulet. Se ruleaza si se pune intr-o tava in care am pus foaie de copt. Punem la cuptorul preincalzit si tinem fiecare tava maxim 15 minute, pana se rumenesc micile cornulete. Se servesc la o cafeluta calda.
Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos
Bilute de cocos : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort. Blat : mixam ouale cu praful de sare , zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ciocolata topita si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. La sfarsit...
Snitele de pui
Feliem cat mai subtire pieptul de pui. Amestecam ouale cu apa, faina, sarea si piperul pana facem o compozitie groasa ca o smantana. Daca vi se pare subtire, mai adaugati putina faina. Punem uleiul la incins. Fiecare snitel il intepam cu furculita si il trecem prin compozitia cremoasa de...
Ciocolata de casa
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam apoi cacao. Se cerne laptele praf si se pune peste sirop pana se omogenizeaza. Se adauga apoi esenta de rom si alunele maruntite. Se toarna ciocolata intr-un vas...
Prajitura "Desteapta'' cu caramel
Laptele, zaharul si caramelele se pun la foc mic pana se dizova bine toate, se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se lasa la racit. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul vanilinat si se pun peste compozitia de mai sus, racita. Adaugam treptat faina cernuta, iar la final albusurile...
Saratele de sarbatoare cu susan si mac
Decongelam aluatul si il intindem. Nu se preseaza sub nicio forma, il lasam exact cum este in folie. Cu ajutorul formelor date prin putina faina decupam saratelele. Le punem in tava in care am pus hartie de copt. Ungem saratelele cu oul batut si presaram susan sau mac, dupa dorinta. Se...
Prajitura cu ananas si ciocolata
Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat. Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus. Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati sucul de la...
Cannelloni cu sos bechamel
Compozitia pentru umplut: Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii. Sosul bechamel: Punem la fiert laptele, la...
Prajitura de vara
Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor. Stratul 1 Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom,...
Cartofi gratinati
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare. Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu smantana si putina sare. Eu nu am pus deloc pentru ca era branza destul de sarata. Ungem tava cu unt...
Negresa cu alune
Prepararea prajiturii Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat...
Mancare de fasole cu scarita afumata
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie. A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Scarita o taiem bucatele si o punem in fasole, ca sa fiarba impreuna. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga)....
Salata orientala
Punem ouale la fiert, trebuie sa fie tari. Spalam cartofii si morcovii. Ii punem la fiert separat, fara sa ii curatam de coaja. Dupa ce s-au fiert si racit, curatam cartofii, morcovii si ii taiem felii. Adaugam maslinele, castravetii murati si ouale fierte, taiate rondele. Facem o...
Ciorba de curcan
Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul. Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam cubulete. Morcovii se pot da pe razatoare, cum va place mai mult. Ceapa o curatam si o taiem cat mai...
Chec aperitiv
Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne. Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt. Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si...
Tort cu mere in caramel
Caramelul pentru mere Folosim o cratita cu peretii mai inalti pentru a face caramelul. Punem cele 5 linguri de zahar si apa, mestecam pana se topeste zaharul. Intindem zaharul pe peretii cratitei, lasam sa se raceasca si sa se intareasca. Taiem merele felii si le asezam peste zaharul...
Mamaliguta la cuptor
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand se incalzeste putin, punem malaiul si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, punem un capac si lasam la foc mic. Adaugam margarina si o incorporam in mamaliguta prin amestecare. Dupa ce s-a topit, adaugam si iaurtul....