Inimioare cu ciocolata si branza dulce

de Steffy in Prajituri, 14 Feb 2013 | 5024 vizualizari

 

De Ziua Indragostitilor am vrut sa il surprind pe sotul meu si sa ii fac un dulce care are la baza multa ciocolata...si sa stiti ca nu am dat gres.
Sa fiti iubiti, dragi bucatarasi! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de branza
  • branza proaspata de vaca Prodlacta 500 g
  • branza de vaci cu smantana Raraul 200 g
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • o esenta vanilie
  • Pentru blat
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un varf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu ciocolata si branza dulce:

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.

Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata, luam vasul de pe foc si lasam la racit.

Separat, mixam ouale cu un varf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel, incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia pentru blat.

Acum e momentul sa folosim compozitia de branza. Cu ajutorul unei lingurite, punem din loc in loc aceasta crema de branza pana terminam compozitia. Putem amesteca usor cu o furculita sau o scobitoare.

Dam la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute. Prajitura se taie cand e racita complet. Eu am facut inimioare cu o forma speciala.

Pofta buna!





Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu ciocolata si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

03.03.2013, 20:17

Foarte apetisante

Bucataras 1

03.03.2013, 21:03

La multi ani, Stefy!

Steffy 1

04.03.2013, 11:39

Multumesc frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura