Ce poate fi mai bun pentru un prânz gustos și sățios, sau pentru o cină savuroasă decât o lasagna cu piept de pui și ciuperci?
Este de-a dreptul delicioasă!
Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente.
Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt pătrunse, adăugăm pieptul de pui tocat și amestecăm bine ingredientele.
După câteva minute, adăugăm și ciupercile tocate mai mărunt și scurse bine, iar când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm pasta de roșii.
Lasăm acest sos roșu sa se prepare încă 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și condimente, iar la final, adăugăm verdeața tocată mărunt.
Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și desfacem făina în el, apoi diluăm treptat, compoziția obținută, cu lapte fierbinte.
Potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.
Într-o tava de cuptor, așezăm un strat de sos roșu, un strat de sos alb, apoi un rând de foi de lasagna, sos roșu, foi lasagna, sos alb, foi lasagna, sos roșu și tot așa până se termină foile, iar deasupra, peste ultimul rând de foi, întindem un strat consistent de sos bechamel, radem cașcavalul și mozzarella peste el și presăram frunze rupte de busuioc, precum și boia de ardei, nucșoară și piper.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până când foile de lasagna sunt bine pătrunse. Facem testul cu furculița ca să ne dăm seama.
Servim lasagna cu piept de pui și ciuperci, caldă, alături de murături, salată sau de ce nu, ketchup.
Băieții mei o servesc cu ketchup, iar noi ne-am obișnuit după ei.
Să vă fie de folos!