Pentru ca este cald si nu vreau sa ma incalzesc facand ceva dulce la cuptor, m-am gandit sa fac ceva usor, racoros si delicios fara sa am nevoie de coacere... o prajitura la rece.
Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.
Stratul 1
Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.
Intindem blatul de biscuiti pe fundul unei tavi peste care asezam nectarinele taiate felii. Punem la rece timp de 15 minute.
Stratul 2
Facem o crema de ciocolata din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe prajitura, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.
Stratul 3
Spuma de frisca se face cu mixerul impreuna cu 150 ml lapte rece, o lingura zahar pudra si plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 2 racit.
Deasupra prajiturii radem ciocolata.
Se serveste a doua zi.
Pofta buna!