Am incercat reteta de la Oana, insa am modificat-o putin si placinta a iesit nemaipomenita...aromata si gustoasa.
Pentru inceput rupem foile de placinta in bucati mici si le lasam la uscat intr-o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, eu le-am lasat 6 ore.
Praful de copt se amesteca cu iaurtul si smantana si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se dubleaza compozitia, iar zaharul s-a topit.
Se amesteca compozitia cu crema de iaurt si smantana. Se toarna intreaga compozitie peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.
Se pune placinta in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.
Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune la racit.
Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele.
Se lasa sa se raceasca complet si se pune la frigider.
Este foarte aromata si parfumata!