Multumesc, Merisor, pentru aceasta rulada delicioasa si usor de preparat! Am facut-o de Revelion si inca o data, astazi. Sotul e mare fan, ar vrea saptamanal rulada cu nuca de cocos. In plus, arata foarte bine!
Pentru foaia de biscuiti
Pentru foaia de cocos
Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot.
Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.
Se pune pe masa o folie alimentara si se rastoarna aluatul de biscuiti. Se acopera aluatul cu alta folie si se intinde foaia de biscuiti cu ajutorul sucitorului (intre cele 2 folii alimentare), cam de 1 cm grosime.
Foaia de cocos: Zaharul pudra si zaharul vanilinat se mixeaza impreuna cu mascarponele si nuca de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se indeparteaza folia de pe foaia de biscuiti si se pune, din loc in loc, crema de cocos obtinuta. Se intinde uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unui cutit.
Eu am facut o foaia mare pe care am impartit-o in doua, dupa ce am pus crema de cocos. Deci mi-au iesit doua rulade.
Se ruleaza usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele, dar fara a presa prea mult.
Se pastreaza la rece, pentru cateva ore, acoperita cu folie alimentara.
Se serveste fara oprire!
Pofta buna!