Desert rulada cu nuca de cocos

de Steffy in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 18178 vizualizari

 

Multumesc, Merisor, pentru aceasta rulada delicioasa si usor de preparat! Am facut-o de Revelion si inca o data, astazi. Sotul e mare fan, ar vrea saptamanal rulada cu nuca de cocos. In plus, arata foarte bine!

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de biscuiti

  • 400 g biscuiti petit beure
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita esenta de rom

Pentru foaia de cocos

  • 250 g mascarpone
  • 150 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu nuca de cocos:

Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot.

Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.

Se pune pe masa o folie alimentara si se rastoarna aluatul de biscuiti. Se acopera aluatul cu alta folie si se intinde foaia de biscuiti cu ajutorul sucitorului (intre cele 2 folii alimentare), cam de 1 cm grosime.

Foaia de cocos: Zaharul pudra si zaharul vanilinat se mixeaza impreuna cu mascarponele si nuca de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se indeparteaza folia de pe foaia de biscuiti si se pune, din loc in loc, crema de cocos obtinuta. Se intinde uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unui cutit.

Eu am facut o foaia mare pe care am impartit-o in doua, dupa ce am pus crema de cocos. Deci mi-au iesit doua rulade.

Se ruleaza usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele, dar fara a presa prea mult.

Se pastreaza la rece, pentru cateva ore, acoperita cu folie alimentara.

Se serveste fara oprire!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos