Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare.
Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile.
Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina,...
Se dezoseaza pulpa de curcan .
Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.
Taiem fideluta( bastonase) marul.
Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie...
Acest amestec il punem peste pulpa...
Ceapa se curata si se taie fideluta apoi se soteaza in putin ulei.Adaugam gogosarul taiat marunt, pasta de ardei, mazarea( vi-o recomand pe cea care se vede in imagine ca este foarte cruda), morcovii si 1/2 cana cu apa sau supa. Potrivim de sare si piper, acoperim cratita si lasam sa fiarba...
Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.
Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem...
Curatam ouale si le taiem cubulete.
Usturoiul il curatam si il presam.
Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama.
Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....
Carnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii.
Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase.
Se adauga carnea imvartind mereu pina isi schimba culoarea.
Adaugam o cana cu apa , pasta de ardei, cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba...
Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza. Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate.
Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si mai...
Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece.
Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe...
Se pune fasolea in apa rece , la inmuiat de seara.
A doua zi se pune fasolea la fiert . Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se pune iar la fiert cu cateva boabe de piper, foaia de dafin si 2-3 catei de usturoi. Se lasa la fiert 30–35 minute pina se...
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt,...
Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut.
Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile...
Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena.
Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper .
Cind sunt toate...
Portionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor.
1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita.
Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si le calim bine pe toate partile.
Cand au prins o crusta deasupra adaugam doua cani cu apa sa...
Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.
Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate....
Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati...
Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Rosia si ardeiul le taiem marunt si le adaugam la ceapa ce se caleste. Carnea o portionam felii. Untura o topim intr-o cratita, adaugam feliile de carne si le prajim pe toate partile. Le asezonam cu toate...
Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.
Cu ajutorul sucitorului intindem foaia destul de subtire.
Pe jumatate din ea , punem din loc in loc ,...
Se toaca carnea inca o data impreuma cu ceapa verde ( se poate adauga un cartof crud sau o felie de paine inmuiata si apoi stoarsa)
Se pune sare si piper, ouale si patrunjel verde tocat. Se amesteca bine toata pasta si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se ia cu lingura din compozitie...
Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete
Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.
Usturoiul curatat il tocam marunt.
Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...
Se spala ficateii si se scurg bine de apa.
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii.
Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte...
Taiem carnea de porc astfel incat sa fie cat mai subtire si desfacuta pe toate partile, astfel incat sa aiba aceeasi grosime.
Ungem fasiile de carne cu sos Worcester, asezonam si dam peste cu mustar.
Pe o folie din aluminiu asezam feliile de bacon atat cat va fi exteriorul ruladei.
Pe...
Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.
Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte.
Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei.
Din usturoiul pisat ,...
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata.
Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat.
Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans.
Taiem...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit...
Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme .
Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor.
Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii.
Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre.
Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...
Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete.
Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin.
Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi....
Preparam blatul 1.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o forma cu unt si o tapetam...
Cele doua cutii cu lapte condensat le punem la fiert in apa, acoperite, o ora si jumatate, la foc mic, adaugand apa daca aceasta scade.
Lasam apoi sa se raceasca laptele condensat, abia apoi deschidem cutiile.Laptele va fi caramelizat.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem...
Punem 850 ml lapte la fiert.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.
Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.
Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa...
Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.
Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si...
Tagliatelle con Salsa Bolognese
Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare. Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile. Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina,...
Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti
Se dezoseaza pulpa de curcan . Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit. Taiem fideluta( bastonase) marul. Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie... Acest amestec il punem peste pulpa...
Ficatei cu mazare verde
Ceapa se curata si se taie fideluta apoi se soteaza in putin ulei.Adaugam gogosarul taiat marunt, pasta de ardei, mazarea( vi-o recomand pe cea care se vede in imagine ca este foarte cruda), morcovii si 1/2 cana cu apa sau supa. Potrivim de sare si piper, acoperim cratita si lasam sa fiarba...
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez
Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei. Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem...
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
Curatam ouale si le taiem cubulete. Usturoiul il curatam si il presam. Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama. Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....
Mancarica de vitel
Carnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii. Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase. Se adauga carnea imvartind mereu pina isi schimba culoarea. Adaugam o cana cu apa , pasta de ardei, cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba...
Pui cu tomate-duo
Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza. Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si mai...
Ceafa de porc cu cartofi crocanti
Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece. Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe...
Fasole batuta, cu carnati
Se pune fasolea in apa rece , la inmuiat de seara. A doua zi se pune fasolea la fiert . Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se pune iar la fiert cu cateva boabe de piper, foaia de dafin si 2-3 catei de usturoi. Se lasa la fiert 30–35 minute pina se...
Briza marii
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt,...
Pizza..."ninsa"
Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut. Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile...
Supa de conopida
Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena. Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper . Cind sunt toate...
Costite de porc glazurate cu cartofi batuti
Portionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor. 1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita. Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si le calim bine pe toate partile. Cand au prins o crusta deasupra adaugam doua cani cu apa sa...
Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea
Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala. Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate....
Crema de zahar ars, cu blat
Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati...
Stufat de porc scaldat in sampanie
Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Rosia si ardeiul le taiem marunt si le adaugam la ceapa ce se caleste. Carnea o portionam felii. Untura o topim intr-o cratita, adaugam feliile de carne si le prajim pe toate partile. Le asezonam cu toate...
Coltunasi cu magiun de prune
Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta. Cu ajutorul sucitorului intindem foaia destul de subtire. Pe jumatate din ea , punem din loc in loc ,...
Parjoale cu fasole verde
Se toaca carnea inca o data impreuma cu ceapa verde ( se poate adauga un cartof crud sau o felie de paine inmuiata si apoi stoarsa) Se pune sare si piper, ouale si patrunjel verde tocat. Se amesteca bine toata pasta si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se ia cu lingura din compozitie...
Ciorbita de praz cu cartofi
Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici. Usturoiul curatat il tocam marunt. Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...
Ficatei Cleo
Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii. Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte...
Rulada de porc umpluta, in crusta de bacon si cascaval
Taiem carnea de porc astfel incat sa fie cat mai subtire si desfacuta pe toate partile, astfel incat sa aiba aceeasi grosime. Ungem fasiile de carne cu sos Worcester, asezonam si dam peste cu mustar. Pe o folie din aluminiu asezam feliile de bacon atat cat va fi exteriorul ruladei. Pe...
Salata de conopida cu cartofi
Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute. Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte. Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Din usturoiul pisat ,...
Rulouri cu branza si sunca
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat. Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans. Taiem...
Prajitura Poiana
Se separa albusurile de galbenusuri. Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit...
Tartine cu icre rosii
Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme . Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii. Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre. Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...
Salata de sfecla rosie-aperitiv
Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari. Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete. Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin. Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi....
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane
Preparam blatul 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o forma cu unt si o tapetam...
Prajitura cu lapte condensat
Cele doua cutii cu lapte condensat le punem la fiert in apa, acoperite, o ora si jumatate, la foc mic, adaugand apa daca aceasta scade. Lasam apoi sa se raceasca laptele condensat, abia apoi deschidem cutiile.Laptele va fi caramelizat. Separam albusurile de galbenusuri si le batem...
Lapte de pasare
Punem 850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta. Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa...
Limba cu masline
Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf. Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si...