Nu este o reteta oarecare, ci o reteta mai speciala.Secretul consta in prepararea ei atat la gratar cat si la cuptor. Eu am incercat-o si mi-a iesit excelenta suculenta si nu prea uscata.
Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece.
Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe partea cealalta.
Se frige usor pe ambele parti. Cand friptura este gata se pune intr-o tava la cuptor( incins dinainte la 200 grade C) , pe hartie de copt, cu toata zeama lasata pe gratar si o lasam sa se patrunda bine ( are 3 cm grosime) cam 30 de minute.
Va iesi o friptura frageda si suculenta.
Curatam cartofii si ii taiem in lung in 4 sau in 6 depinde de cat sunt de mari.
Ii punem intr-un vas si ii stropim cu uleiul.
Intr-un bol facem un amestec din malai, sare, piper, boia verdeturi( ce prefera fiecare) usturoi granule , le amestecam bine apoi le punem peste cartofi.
Scuturam vazul cu cartofi pentru a fi facuti toti cu amestecul din bol.
Punem cartofii pe o tava cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute pina se patrund bine si sunt crocanti dar furculita intra usor in ei.
Servim gratarele alaturi de cartofii crocanti si mujdei de usturoi.
Pofta mare !
1
Sa nu uitati sa scoateti berea sau sucul de la rece....