Cea mai buna tocanita de pui este cea facuta din gaina de casa. Am dreptate sau nu ?
Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.
Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .
Intre timp facem orezul .Il spalam bine de tot.
Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa.
Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute ; lasam sa se odihneasca 10 minute si este gata....
Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.
Pofta mare !