Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Mai 2012 | 10790 vizualizari

 

De ce Red Velvet Spirala?! pentru ca de foarte mult timp mi-am propus sa incerc red velvet sau catifea rosie, iar de curand am vazut la miha tortul ei spirala, astfel s-a nascut red velvet spirala, care a avut un succces incredibil, prima reactie pe care a avut-o familia mea, a fost Wow!!!!
Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimentari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • vanilie
  • pentru ornare:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt/margarina
  • 3 linguri lapte
  • putin miez de blat
  • bomboane argintii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache:

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.

Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.

Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:

Se topeste ciocolata cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet