Pulpele de curcan se pot frige întregi sau în bucăţi mai mici, simple sau înăbuşite cu ingrediente aromate.Dar eu am vrut ceva in plus , asa ca am umplut pulpa si a iesit ceva savuros.
Se dezoseaza pulpa de curcan .
Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.
Taiem fideluta( bastonase) marul.
Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie...
Acest amestec il punem peste pulpa dezosata.Adaugam betigasele de mar si patrunjelul verde.Rulam pulpa si o legam bine cu sfoara, apoi o punem intr-o tava cu o lingura cu untura(unt)si o dam la cuptor.Introducem carnea pentru 30 minute la cuptorul dinainte incalzit la 220°C pentru a se rumeni la suprafaţă.
Reducem apoi temperatura la 160 °C şi continuam procesul de frigere 40 -60 de minute pina cand carnea este bine facuta.
Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Ii punem intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata solzisori, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare.Amestecam si apoi ii punem roata dupa pulpa de curcan, la cuptor si rasturnam vinul peste carne si cartofi.
Pulpa o lasam cam doua ore daca este nevoie sa se coaca frumos, sa fie rumenita. Daca cartofii sunt gata mai repede, ii scoatem afara si lasam doar pulpa la cuptor.
Scoatem apoi ata , taiem pulpa felii si o servim alaturi de cartofi si de salata verde sau de ardei copti.
Pofta mare !
1
Cand e gata pulpa,lăsam carnea să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform.