Oare ce prezentare sa-i mai fac? Stiti toate cat e de buna...
Fasole batuta este todeauna regina. Destul de zgomotoasa, dar todeauna savuroasa, fasolea batuta o poti servi atat la masa vegetarianului cat si a celui ce are ca principala vegetala.... porcul.Neaparat cu muraturi alaturi.
Se pune fasolea in apa rece , la inmuiat de seara.
A doua zi se pune fasolea la fiert . Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se pune iar la fiert cu cateva boabe de piper, foaia de dafin si 2-3 catei de usturoi. Se lasa la fiert 30–35 minute pina se inmoaie bine. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de fasole.
Se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei. Cand devine translucida se pune boiaua, pasta de gogosari si se amesteca. Se scurge fasolea se mixeaza bine de tot cu mixerul , apoi se amesteca cu ulei si usturoi pisat, dupa gust.
Prajim carnatul , il portionam si il servim alaturi de fasolea batuta si de muraturi.
Pofta mare !