Coltunasi cu magiun de prune

de Sidy in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 5882 vizualizari

 

Destul de rar fac coltunasi , pentru ca familia mea nu este fan paste fainoase...dar acesti coltunasi cu magiun de prune facut in casa , sunt favoritii familiei mele...
Aluatul se poate face si la masina de taitei ,dar eu prefer ,de data aceasta, sa-i fac cu mana.
Incercati si nu veti regreta....
Se pot umple si cu branza, carne, ciuperci sau ce va place mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml magiun de prune
  • 2 oua
  • 350 ml apa
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu magiun de prune:

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.

Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire.

Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.

Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.

Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.

Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.

Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .

Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.

In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.

Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.

Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:52

buni buni

diaconta 1

22.01.2012, 14:57

buuuuuuuuuuuuuni rau

kamy 1

22.01.2012, 18:00

mama facea... nu am mai mancat de 22 de ani parca le simt gustul....fff buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taște cu magiun