Pizza..."ninsa"

de Sidy in Pizza, 28 Ian 2012 | 4384 vizualizari

 

Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.
Dar stiti ce am citit eu pe net ?
Ca pizza nu este originara din Italia, ci din Grecia.
Locuitorilor Eladei le-a venit pentru prima data ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Grecii preparau aceasta specialitate culinara cu mai multe feluri de uleiuri de masline, cu anumite condimente si cu toppinguri cum ar fi: cartofi si frunze, carne, iar uneori chiar si fructe. Din pacate, grecii nu puteau folosi rosiile deorece acesteau nu fusesera inca descoperite, iar mozzarella era destul de greu de procurat la acea vreme, deoarece elenii o importau tocmai din India.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml lapte( apa)
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie Dr.Oerker
  • 150 g salam de sunca
  • 150 g carnati picanti
  • 250 g cas de oaie( telemea, cascaval)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • condimente pt pizza
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza..."ninsa":

 

Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut. 

Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile si ardeii ,iar branza se rade.

Dupa ce blatul si-a dublat volumul ,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ce a fost unsa cu putin unt(ulei)Aluatul il intepam cu furculita, din loc in loc apoi il dam cu ketchup. Presaram branza rasa si adaugam pe rand ceapa, salam, carnati, rosii si ardei.Punem condimentele necesare apoi ouale batute bine cu doua linguri de ulei.Deasupra radem branza si dam la copt in cuptorul dinainte incalzit pina face crusta deasupra.

Se poate servi cu ketchup linga sau alt sos preferat.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza..."ninsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj