Ficatei Cleo

de Sidy in Ficat, 19 Ian 2012 | 4924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr ficatei 
  • 150 ml lapte 
  • 2 cepe taiate pestisori 
  • 80 gr faina 
  • piper 
  • sare 
  • 1 lingurita boia dulce 
  • un varf de cutit de zahar 
  • Pentru sos: 
  • 3 linguri de maioneza 
  • 2 linguri smantana 
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf) 
  • jumatate lingurita mustar 
  • sare 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei Cleo:

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. 

Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. 

Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii. 

Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte intr-un vas. 

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata). 

Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs. 

Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de cutit  de sare, piper negru macinat, putin  zahar si lingurita de boia dulce. 

Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem o bucatica de unt. 

Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu sa-i separati. 

Apoi ii rasturnam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc. 

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza ,iar deasupra se presara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.

Se servesc alaturi de garnitura de cartofi piure.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei Cleo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

19.01.2012, 16:54

.....bun nu gluma!

Bya Ralu 1

19.01.2012, 18:11

hmmmm ce bine arata

mihaelar63 1

25.01.2012, 13:17

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu legume si sos de smantana