Se spala ficateii si se scurg bine de apa.
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii.
Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de cutit de sare, piper negru macinat, putin zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu sa-i separati.
Apoi ii rasturnam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza ,iar deasupra se presara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
Se servesc alaturi de garnitura de cartofi piure.
Pofta mare !