Lapte de pasare

de Sidy in Dulciuri, 6 Ian 2012 | 5474 vizualizari

 

Laptele de pasare, racoros si reconfortant este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele. Este pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes maxime.
Asa ca l-am facut si pentru nepotelul meu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem  850 ml lapte la fiert.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.

Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.

Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.

Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba.

Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie .

In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.

Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca ouale nu sunt de casa se poate adauga la galbenusuri putin sofran sau turmenic, pentru a le da o culoare mai galbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simo_brkic 1

08.05.2012, 15:48

plicul de zahar vanilat ce gramaj putem pune?asa cu aproximatie?..ca poi fiecare dupa gust =)

Sidy 1

09.05.2012, 08:29

Simo...cred ca 7 g are pliculetul

babi5 1

07.10.2013, 13:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare