Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit.
Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte...
Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente.
Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta adaugand apa din cand in cand pana devine un aluat usor de lucrat cu el dar nu moale.
Se intinde...
Faina se cerne in vasul in care vom framanta.
Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.
In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.
Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20...
Se separa albusurile de galbenus.
Se mixeaza foarte bine albusurile,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.
Cand zaharul este topit se adauga galbenusurile si esenta de vanilie.Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
Separat se mixeaza foarte putin frisca.Se adauga...
Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.
Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.
La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.
Se acopera cu un servet de bucatarie curat si...
Se mixeaza foarte bine albusurile.Se adauga cana de zahar,zaharul vanilat si putina sare.Se mixeaza foarte bine pana se topeste zaharul.Se adauga uleiul ca la maioneza,esenta de lamaie,siropul de afine si la sfarsit praful de copt stins in suc de lamaie.Se amesteca din nou toate ingredientele....
Apa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu.
Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul.
Se ia de pe foc si se adauga cacao,esenta si lapte praf.Se amesteca foarte bine ingredientele.
Ungem o tava cu unt si...
Crema :untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Se mixeaza foarte bine cu galbenusurile.Se adauga cacao si zaharul pudra.La sfarsit se pune esenta de rom si se mixeaza inca cateva minute.Se da la rece
Siropul:se fierbe apa, zaharul,capuccino si esenta pana se dizolva zaharul.Se lasa la...
Se cerne faina intr-un lighean.
Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si lasam maiaua 20 minute la dospit.
Intre timp amestecam 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar si un...
Blat: Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate...
Blatul: se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu...
Am pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si putina sare.Se framanta foarte bine toate ingredientele.Se lasa la dospit 40-50 minute pana isi...
Blatul de cacao :Se separa ouale.Albusurile se bat separat cu zaharul si putina sare.
Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza usor.Se pune nuca macinata si se amesteca usor.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.Se pune peste ouale batute si se amesteca usor cu o...
Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.
Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.
Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.
Aluatul se...
La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece.
Blatul :Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile...
Salam de biscuiti reteta
Intai rupem biscuitii foarte marunt.
Fierbem laptele,apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul.
Adaugam cacao,zaharul vanilat si esentele.
Amestecam bine si adaugam untul.Lasam pe foc mic pana se topeste untul.
Cand untul este topit turnam...
Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar.
Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit...
Tiramisu reţetă cu frisca si visine
Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul.
Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte.
Se pun galbenusurile pe...
Se bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar.
Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina.
Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz(40/30)si se da la cuptor pentru 25-30 minute.
Se umezeste cu apa rece un prosp de bucatarie si se...
Pentru inceput se pune laptele la fiert cu 50 g zahar si o pastaie de vanilie.
Intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 50 g zahar pana se topeste.
Cand laptele incepe sa fiarba se opreste focul si se scoate vanilia afara.
Se toarna peste galbenusuri in fir subtire si se amesteca...
Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare.
Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar.
Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul.
Am pus tava la cuptor...
Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand.
Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se...
Am pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul.
Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul.
Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele am pus laptele praf si am continuat sa mixez pana devine crema....
Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute.
Se adauga uleiul ca la maioneza,pe urma laptele,praful de copt si faina.
Eu am folosit mixerul pana la sfarsit.
Aluatul se imparte in doua si se pune jumatate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor cca...
Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare.
Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza.
La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Se adauga afinele(eu le-am pus inghetate direct din...
Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.
Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.
Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Se mai...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma.
Se pune zaharul vanilat,putina sare si se amesteca bine.
Se formeaza cu mana unsa cu faina gogosele iar in mijlocul lor se pune o jumatate de pruna.
Se pun la fiert in apa...
Cartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare.
Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure.
Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate ingredientele.
Prunele se despica,se scot samburii si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara(3...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat.
Se pune intr-o cratita la fiert apa cu sare.
Cand apa clocoteste se pun papanasii facuti cu mana unsa cu faina.
Se lasa la fiert 15-20...
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt si putina sare.
In alt vas se amesteca untul topit,laptele caldut,coaja de portocala,esenta de vanilie si oul.Trebuie foarte bine amestecate cu o lingura de lemn apoi se pun ingredientele umede peste cele uscate si se...
Cremes cu coacaz negru
Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit. Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte...
Haios (Hajas)
Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente. Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta adaugand apa din cand in cand pana devine un aluat usor de lucrat cu el dar nu moale. Se intinde...
Cornuri pufoase simple
Faina se cerne in vasul in care vom framanta. Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut. In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute. Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20...
Inghetata de vanilie sau nesquik
Se separa albusurile de galbenus. Se mixeaza foarte bine albusurile,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Cand zaharul este topit se adauga galbenusurile si esenta de vanilie.Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Separat se mixeaza foarte putin frisca.Se adauga...
Scovergi cu dulceata de afine
Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos. Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite. Se acopera cu un servet de bucatarie curat si...
Guguluf din albusuri cu visine si afine
Se mixeaza foarte bine albusurile.Se adauga cana de zahar,zaharul vanilat si putina sare.Se mixeaza foarte bine pana se topeste zaharul.Se adauga uleiul ca la maioneza,esenta de lamaie,siropul de afine si la sfarsit praful de copt stins in suc de lamaie.Se amesteca din nou toate ingredientele....
Ciocolata de casa
Apa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul. Se ia de pe foc si se adauga cacao,esenta si lapte praf.Se amesteca foarte bine ingredientele. Ungem o tava cu unt si...
Prajitura cu foi de cacao
Crema :untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Se mixeaza foarte bine cu galbenusurile.Se adauga cacao si zaharul pudra.La sfarsit se pune esenta de rom si se mixeaza inca cateva minute.Se da la rece Siropul:se fierbe apa, zaharul,capuccino si esenta pana se dizolva zaharul.Se lasa la...
Cuiburi de viespi
Se cerne faina intr-un lighean. Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si lasam maiaua 20 minute la dospit. Intre timp amestecam 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar si un...
Tort de ciocolata
Blat: Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate...
Prajitura Amandina
Blatul: se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu...
Cornuri pufoase cu ciocolata
Am pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si putina sare.Se framanta foarte bine toate ingredientele.Se lasa la dospit 40-50 minute pana isi...
Tort Excelent
Blatul de cacao :Se separa ouale.Albusurile se bat separat cu zaharul si putina sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza usor.Se pune nuca macinata si se amesteca usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.Se pune peste ouale batute si se amesteca usor cu o...
Baigli cu nuca si mac
Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald. Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua. Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut. Aluatul se...
Tort Buturuga 2012
La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece. Blatul :Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Intai rupem biscuitii foarte marunt. Fierbem laptele,apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul. Adaugam cacao,zaharul vanilat si esentele. Amestecam bine si adaugam untul.Lasam pe foc mic pana se topeste untul. Cand untul este topit turnam...
Cozonac "ochi de pisica"
Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar. Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit...
Tiramisu reţetă cu frisca si visine
Tiramisu reţetă cu frisca si visine Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte. Se pun galbenusurile pe...
Rulada din albusuri cu frisca si nuca
Se bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar. Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina. Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz(40/30)si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se umezeste cu apa rece un prosp de bucatarie si se...
Inghetata de vanilie si afine
Pentru inceput se pune laptele la fiert cu 50 g zahar si o pastaie de vanilie. Intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 50 g zahar pana se topeste. Cand laptele incepe sa fiarba se opreste focul si se scoate vanilia afara. Se toarna peste galbenusuri in fir subtire si se amesteca...
Castane coapte si dovleac copt la cuptor
Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare. Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar. Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul. Am pus tava la cuptor...
Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)
Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand. Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se...
Lapte condensat
Am pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul. Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele am pus laptele praf si am continuat sa mixez pana devine crema....
Prajitura turnata cu mere
Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul ca la maioneza,pe urma laptele,praful de copt si faina. Eu am folosit mixerul pana la sfarsit. Aluatul se imparte in doua si se pune jumatate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor cca...
Coronita cu afine si glazura de caramel
Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza. La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga afinele(eu le-am pus inghetate direct din...
Prajitura turnata cu dovleac
Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare. Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare. Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita. Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se mai...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu prune
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma. Se pune zaharul vanilat,putina sare si se amesteca bine. Se formeaza cu mana unsa cu faina gogosele iar in mijlocul lor se pune o jumatate de pruna. Se pun la fiert in apa...
Gomboti cu prune
Cartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare. Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure. Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate ingredientele. Prunele se despica,se scot samburii si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara(3...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se pune intr-o cratita la fiert apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun papanasii facuti cu mana unsa cu faina. Se lasa la fiert 15-20...
Briose simple
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt si putina sare. In alt vas se amesteca untul topit,laptele caldut,coaja de portocala,esenta de vanilie si oul.Trebuie foarte bine amestecate cu o lingura de lemn apoi se pun ingredientele umede peste cele uscate si se...