Rulada din albusuri cu frisca si nuca

de MIUTA in Prajituri, 2 Noi 2011 | 19055 vizualizari

 

Daca ramaneti cu albusuri puteti incerca sa faceti aceasta rulada si nu o sa va para rau.
Blatul de la rulada l-am luat de pe blogul"Bunatati din bucataria mea Mihaela"iar crema am facut-o din reteta "Prajitura Egipteana".

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 120 g nuci macinate
  • 80 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 200 g frisca lichida Hulala
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu frisca si nuca:

Se bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar.

Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina.

Se amesteca foarte bine toate ingredientele.

Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz(40/30)si se da la cuptor pentru 25-30 minute.

Se umezeste cu apa rece un prosp de bucatarie si se ruleaza in el blatul cand se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se mixeaza frisca foarte bine cu zaharul,zaharul vanilat si intaritorul de frisca.

Se adauga nuca macinata in frisca si se amesteca bine toate ingredientele.

Se umple rulada cu aceasta crema si se da la rece pentru o ora.

E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise