Tiramisu reţetă cu frisca si visine
M-am inspirat de pe Gurmandine.ro doar ca am modificat putin. Am ales sa fac tiramisu cu fructe deoarece noua nu ne place cu cafea.
Tiramisu reţetă cu frisca si visine
Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul.
Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte.
Se pun galbenusurile pe baia de aburi si se mixeaza 10 minute.
Cand crema s-a ingrosat se da la rece.
Batem frisca impreuna cu intaritorul.
Branza mascarpone se pune intr-un vas mare,se adauga peste ea compozitia de galbenusuri si frisca batuta.
Se amesteca foarte bine toate ingredientele.Crema se imparte in trei,doua parti egale si o parte mai mica.
Intr-un vas de yena se aseaza un rand de piscoturi care au fost imuiate in sirop de visine nu foarte dulce.
Peste piscoturi se pune o cantitate de crema din cele doua parti egale,se presara cu visine conservate fara sambure si iar un strat de piscoturi. Se adauga cealata jumatate de crema si iar se pune visine.
Se pune al treilea strat de piscoturi iar desupra crema(partea mai mica).
Se rade ciocolata amaruie din belsug.
Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!