Tort Buturuga 2012

de MIUTA in Torturi, 1 Ian 2012 | 6524 vizualizari

 

La multi ani tuturor bucatarasilor!Va doresc un an nou cu multe impliniri,sanatate si fericire alaturi de toti cei dragi!
Reteta de tort am luat-o de pe blogul Sara&Miki si a iesit ceva minunat.Va recomand cu drag si voua aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

CREMA

  • 4 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • esenta de vanilie

GLAZURA

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca lichida(smantana dulce)

SIROP

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Buturuga 2012:

La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece.

Blatul:Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile macinate.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul vanilat.Albusurile se pun peste compozitia galbenusurilor si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 15-20 minute.Cand se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed.

Crema:Ouale se amesteca cu o lingura de lemn,intr-un vas pe abur impreuna cu zaharul pana se ingroasa ca o mamaliga.Se lasa sa se raceasca.Amestecam untul spuma si se amesteca cu crema racita,nucile si esenta de vanilie.

Siropul se fierbe pe aragaz pana se topeste zaharul si se lasa la racit.Cand s-a racit se pune in el esenta de rom.

Cand blatul este racit se insiropeaza cu sirop si se umple cu crema.Se ruleaza si taiem doua bucati mai mici care reprezinta cioturile buturugii si se lipesc cu crema.

Se ia glazura racita si se mixeaza foarte bine.Cu aceasta se glazureaza tortul iar cu o furculita se fac forme de nervuri ale lemnului.

Se aranjeaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buturuga 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Criss 1

03.01.2012, 05:46

Foarte frumoasa buturuga ciocolatoasa.

brunetica 1

03.01.2012, 09:20

super , arata foarte bine

MIUTA 1

03.01.2012, 12:33

Multumesc frumos tuturor!
Va doresc un an nou frumos !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga