Va invit la o felie virtuala de tort ciocolatos!
Blat:Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate ingedientele.Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.Blatul se taie in 3 cand este foarte bine racit.
Crema:Se formeaza o compozitie din zahar,lapte,cacao,oua.Se pun intr-un vas pe baie de abur(bain marie) si se amesteca pana se ingroasa.Se pune sucul de lamaie si esenta de rom.Se lasa la racit.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.
Sirop:Se fierb toate ingredientele pana se topeste zaharul.Se insiropeaza tortul cu siropul racit.
Glazura:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi.Se pune pe tort caldut nu fierbinte.
Foile se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata.Deasupra se pune glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!