Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.
ALUAT:
MAIA:
UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)
UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)
PENTRU UNS COZONACII
Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.
Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.
Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.
Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.
Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.
Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.
La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.
Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.
Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.
Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.