Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

de MIUTA in Ciorbe, 24 Oct 2013 | 8841 vizualizari

 

Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca este un preparat traditional romanesc, indragit pentru simplitatea si savoarea sa. Aceasta ciorba este o alegere perfecta pentru oricine cauta o masa usoara, dar plina de gust, fiind ideala pentru zilele calduroase de vara sau pentru orice moment in care doriti sa savurati o mancare sanatoasa si hranitoare.



Ingredientele principale, fasolea verde si legumele proaspete, sunt gatite intr-un mod care le pastreaza prospetimea si valorile nutritive. Fasolea verde, cunoscuta pentru textura sa crocanta si gustul sau delicat, se imbina armonios cu ceapa, morcovii, ardeii si rosiile, toate gatite intr-un bulion aromat, adesea imbogatit cu un strop de bors sau lamaie pentru a-i oferi acea nota usor acrisoara caracteristica ciorbelor romanesti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca
  • un kg fasole verde
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • radacina de patrunjel,telina si pastranac
  • un gogosar rosu
  • pasta de ardei
  • o cana bulion
  • sare,piper
  • ulei
  • cimbru si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute.

Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete.

Dupa cateva minute se adauga 2-3 linguri pasta de ardei si se mai lasa la calit inca doua minute.

Se pune in cratita apa,se condimenteaza si se lasa pe foc pana clocoteste.

Intre timp noi curatam radacinoasele,le spalam si le taiem cubulete mici.

Cand clocoteste apa se adauga radacinoasele si cimbru.

Fasolea se curata,se spala apoi se taie dupa preferinta.

Se adauga fasolea in ciorba cand clocoteste apa.

Se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte apoi se adauga cana de bulion si se condimenteaza daca mai este nevoie.

La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.

Se poate servi asa sau cu smantana, cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de pui

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde ca la mama acasa