Cornuri pufoase simple

de MIUTA in Dulciuri, 28 Mai 2012 | 23326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • un cub drojdie(25 g)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • un ou
  • putina sare(dupa gust)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt topit pentru uns aluatul
  • mac
  • un ou pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase simple:

Faina se cerne in vasul in care vom framanta.

Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.

In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20 minute.

Cand maiaua a crescut se adauga un ou,zaharul vanilat,putina sare si se framanta foarte bine.

La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei si se framanta bine pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit cca 40-50 minute.

Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se intinde foaia cornului(subtire),se unge cu unt topit si se ruleaza sub forma de corn.

Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se lasa inca 20 minute la dospit.

Inainte sa fie intruduse in cuptor se ung cu ou si se presara deasupra seminte de mac.

Se lasa la cuptor la foc potrivit spre mare cca 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu branza de vaci